Elengedhetetlen ásványi anyagok és vitaminok az idegrendszer védelme érdekében

Az idegrendszer elképesztően összetett rendszer, amelynek megfelelő működéséhez elengedhetetlen a kellő ásványi anyag és vitamin pótlás. Egy megfelelő idegrendszert támogató táplálékkiegészítő nagyon hasznos tud lenni! Ráadásul akár online is beszerezheti!

Idegrendszer támogatása nagyon fontos, hiszen így sokkal kiegyensúlyozottak lehetnek a mindennapok, a szervezet funkciói optimálisan működnek és a neurológiai betegségek kialakulásának esélye is csökkenthető. A teljesség igénye nélkül az alábbi ásványi anyagokra és vitaminokra van szüksége a szervezetnek. A folsav a sejten belüli anyagcsere folyamatokban játszik döntő szerepet, emellett a memóriát is javítja. Ha az idegrendszerről van szó, akkor nem hagyhatjuk ki a magnéziumot sem, amely a szervezet optimális működéséhez járul hozzá. Minden energiát igénylő folyamathoz szükséges. A szervezet fizikai és szellemi védekezőképességét is elősegíti. Ezenkívül D-vitaminra is szüksége van a szervezetnek, különösen a téli hónapokban. Kutatások szerint hazánkban a lakosság jelentős része D-vitamin hiányos állapotba kerül a tél végére.

A B-vitamin komplex is elengedhetetlen az idegrendszer védelme érdekében, így egy megfelelő idegrendszert támogató készítmény ezt is tartalmazza. A B1-vitamin a szellemi tevékenységeket segíti elő. Ha hiány van belőle, akkor alvászavar, memóriazavar, nyugtalanság és fáradtság léphet fel. A B6-vitamin az anyagcsere folyamatok esetében elengedhetetlen. A B12-vitamin a vörös vértestek képződéséhez járul hozzá, továbbá az idegrendszer optimális működését is elősegíti. A cink szintén elengedhetetlen a hormonképződéshez és az immunműködésekhez, így létfontosságú nyomelem. Ha szeretne bővebben tájékozódni, látogasson el a vitaminstore.hu webáruházba!