Egyszerű lépések az álláskeresés felgyorsítására

Lehet, hogy ez egyszerűnek hangzik, de az önéletrajz ez messze a legfontosabb (és az első) lépés az álláskeresésben. Az önéletrajznak mindig készen kell állnia arra, hogy bevesse azt.

[wp_ad_camp_1]

Ahogy látjuk, kétféle álláskereső van. Van az az álláskereső, aki bizalmat merít a felkészülésből, majd van az a fajta álláskereső, akit elvakít az ismeretlen. Tudjuk, melyik típusnak érdemes inkább lenni. Az önéletrajza önnek vagy a leendő munkaadóknak szól? Az önéletrajz tartalmazhatja az Ön információit, tapasztalatait és eredményeit, de végül azok a dokumentumok, amelyek túljutnak az ATS-en, nemcsak megfelelő mennyiségű kulcsszót tartalmaznak, hanem nagyon világosan megmutatják, hogy a pályázó mit tehet a potenciális munkáltatónak. Az önéletrajz megírásakor mindig tartsa a potenciális munkaadókat a legfontosabb helyen. Feltétlenül számszerűsítse tapasztalatait, készségeit és eredményeit. Adjon áttekintést arról, hogy milyen pozitív hatással lehet a szervezetükre, ha felveszik. A legsikeresebb álláskeresők megértik, hogy arról van szó, amit másokért tesz, nem pedig arról, hogy ők mit tehetnek önért.

Ez egy alapvető gondolat, amely reméljük, egyesek számára teljesen felforgatja a „hálózatépítést”. Minden interakcióban a legfontosabb az, hogy bemutassuk: „mi hogyan segíthetek önnek?” A lehetőségek megvalósulását az emberek teszik, akik önzetlenül figyelnek a körülöttük élőkre. Íme néhány ötlet a kezdéshez: Milyen kapcsolatokkal segíthet a cégen? Tegyen fel nyílt kérdéseket. Akár úgy is dönthet, hogy a beszélgetést információs interjúként kezeli. Milyen szakmai igényei vannak a másik félnek, és hogyan tudja ezeket kielégíteni? Hogyan számíthat arra, hogy elérje a foglalkoztatás célját? Az első lépés egyértelműen az, hogy meghatározza a megcélzott munkát/szakmát/ iparágat.