Díszítsük kertünket növényekkel

Sokan szeretnék, hogy a kertjük szép és mutatós legyen, tele gyönyörű növényekkel, azonban fontos tudni, hogy milyen típusú, témájú kertet szeretnénk. A kerti növények skálája nagyon széles, ezért sokszor nehezünkre eshet kiválasztani a legmegfelelőbbet. Jól jöhet egy kis segítség egy kerttervezőtől.

[wp_ad_camp_1]

A kerttervezők tudják igazán, hogy például milyen növények illenek az adott klímához, a környezethez, a termőföldhöz, melyik növény mennyi gondozást, metszést igényel stb. Figyelembe kell venni azt is, hogy melyik növény milyen magasra nő, mennyire harmonizálnak egymással a növények színei stb. A megfelelő kerti növények kiválasztásakor érdemes ellátogatni egy kertészetbe, vagy elolvasni néhány ilyen témájú katalógust, könyvet. A kiválasztásnál ügyeljünk arra, hogy az adottságoknak megfelelő növényeket válasszuk, és ha tehetjük, igyekezzünk a környék őshonos növényeit telepíteni. A dézsás növények jó megoldást jelentenek, mivel nem helyhez kötöttek, ezért mindig ott pompáznak, ahol éppen mi szeretnénk.

A dézsás ültetésnek köszönhetően, olyan növényeket is gondozhatunk a kertünkben, amelyek másképp nem vészelnék át a telet. Nyáron tökéletes hangulatot varázsolnak a kertben, a téli időszakban pedig egy olyan helyet kapnak, ahol védve vannak a hidegtől. A klasszikus mediterrán növények mellett, mint például a leander, pálma, citrusfa, olajfa mellett számos cserje, rózsa, fűszernövény is nevelhető virágtartóban. Mindezek mellett számtalan más növény van, amely jól mutat a kertben. Az évelő növények például tavasszal az elsők között hoznak virágot, amelyek gyönyörű, élénk színekben pompáznak és az év során hatalmas változásokon mennek keresztül. Hogyha tehát növényeket szeretnénk a kertbe, akkor vegyünk figyelembe bizonyos szempontokat mielőtt belevágnánk, és esetleg kérjük ki egy szakember véleményét.