Csakis a legszebb hangfalakat érdemes megvásárolni

A hangfalak kiválasztásának már bejáródott mechanizmusa van; nagyon sok ajánlás vonatkozik a hangfal típusára, minőségére, teljesítményére, de nagyon keveset beszélnek az olyan szempontokról, mint a dizájn kérdése. Valljuk be, a dizájn soha nem elsődleges egy hangfal vásárlása során, de ennek ellenére érdemes okosan választani, hiszen egy hangfalat sok évre vásárolunk, mindig szem előtt lesz és egy esetleges továbbértékesítésnél is döntővé válik a külső dizájn.

[wp_ad_camp_1]

A hangfal dizájnját érdemes úgy megválasztani, hogy az ne üssön el nagymértékben a szoba bútorzatától. Ha a lakásunk kicsit klasszikus, akkor válasszunk klasszikusabb hangfalat, ha pedig modernebb stílusjegyekkel rendelkezik, akkor a hangfalunk is rendelkezzen korszerűbb dizájnnal.

Hangfal
Hangfal

A külső megjelenés mellett természetesen a technikai szempontok is roppant lényegesek, sőt ezek jelentik a legfőbb szempontokat. Érdemes figyelmet fordítani az egyes típusok előnyös és hátrányos tulajdonságainak, hiszen ezek nagymértékben meghatározzák, melyek jelentik számunkra a tökéletes személyre szabott megoldást. Igencsak elterjedtek és közkedveltek az úgynevezett zárt hangdobozzal rendelkező hangfalak. Ezek abban az esetben jelentenek ideális választást, ha nem szeretnénk kihasználni a hangfal felső kapacitását, mivel ilyen esetekben a basszus minősége igencsak romlik.

Ha nagyobb igénybevételre szánjuk, az esetben inkább az univerzális megoldásnak mondható basszreflex dobozokat tudjuk ajánlani. Ezzel kapcsolatban viszont tudni kell, hogy a hibás méretezésre kiemelten érzékeny, ezért rendszerint nagyobb dobozra van szükség. Érdemes megismerkedni az úgynevezett tölcséres hangfalakkal is, amelyek különleges hangminőséget képviselnek, így mindenképpen érdemes alaposabban megvizsgálni a képességeiket.