Biztonságos növények macskáknak és kutyáknak

Amikor mérgező és veszélyes növényekről van szó, nem minden háziállatot ér ugyanaz a hatásokat az engedély nélküli csipegetés miatt. Például, bár a liliom nem befolyásolhatja a kutyát, a kíváncsi macska hányást, veseelégtelenséget vagy egyéb betegségeket is kaphat a kerti növény elfogyasztása után.

[wp_ad_camp_1]

Sok gyönyörű dísznövény van, amely nem mérgező sem a kutyák, sem a macskák számára, ezért gondtalanul töltse meg táját és otthonát, amikor ezeket a biztonságos növényeket választja. Adja hozzá a rézvirágot a nehezen teljesítő egynyári virágok listájához, és nyugodjon meg, tudván, hogy ezek sem mérgezőek a háziállatokra. Ha csak a lisztharmatra hajlamos régimódi rézvirágokat-fajtákat tapasztalta, próbálja ki a ‘Zahara’ sorozatot, amely hónapokig betegségektől mentes színt kínál a kompakt növényeken. Ha a rézvirágnak egész napos napsütést és megfelelő távolságot adunk, akkor a penészes betegségei is csökkennek. Az afrikai ibolya generációk óta a kedvenc szobanövény, és az új fajták okot adnak arra, hogy újra felfedezzék e növény érdemeit.

A fodros virágok megjelennek azokon a növényeken, amelyek ugyanazt a hőmérsékletet élvezik, mint mi. A rojtos levelek nem termelnek olyan káros anyagokat, amelyekről ismert, hogy ártanak a macskáknak vagy kutyáknak. Ha az aranypálma díszes lombjai csábítják macskáját a harapásra, akkor nem kell attól tartania, hogy az emésztőrendszeri zavar elrontja kedvencének estéjét. Ez a szobanövény Madagaszkáron őshonos, meleg hőmérsékleten és magas páratartalom mellett virágzik. Azonban nem igényelnek sok vizet vagy fényt, és ez a növény kitűnő munkát végez a levegő megtisztításában, egészségesebbé téve mind Ön, mind kedvence számára. A kamélia téli és nagyon kora tavaszi virágzása segít abban, hogy kitöltse a rést a tájon, amikor nem történik más, ráadásul a háziállatokra sem ártalmas.