Banki devizaárfolyamok online

Banki devizaárfolyamok megtekintéséhez ki kell választanunk egy adott magyarországi kereskedelmi bank weboldalát, vagy egy pénzügyi árfolyam gyűjtő honlapot érdemes figyelmesen átolvasni. Fontos, hogy minél több weboldalt is megnézzünk, ugyanis igen nagy eltérések lehetnek két bank árfolyamai között. Az interneten elérhetőek általában gyűjtőoldalak is, melyek devizára lebontva mutatják az egyes bankok napi árfolyamait.

[wp_ad_camp_1]

Amennyiben a devizaárfolyamokra vagyunk kíváncsiak, oda kell figyelnünk arra, hogy a bankok honlapján általában a valutaárfolyamok vannak feltüntetve alapértelmezésképpen, és külön fül van a devizaárfolyamok eléréséhez.

Deviza árfolyamok
Deviza árfolyamok

A deviza árfolyamok általában valamennyivel alacsonyabban a valutaárfolyamoknál; fontos, hogy ne keverjük a devizát a valutával, mert ezeket nem lehet megvásárolni, ezek csak elszámolási pénzeszközök.

Online banki devizaárfolyamokat általában naponta frissítik, de egyes bankok naponta többször, esetleg óránként is változtatják egyes pénzpiaci mozgások függvényében. Ezért is fontos, hogy pénzpiaci elemző honlapokat is olvassunk a várható pénzpiaci eseményekről, és ezen weboldalak devizamozgásokról szóló cikkeit, és árfolyamait is átböngésszük.