Az Uber-fiók törlése

Meglepődhet, ha megtudja, hogy az Uber mennyit tud önről, főleg akkor, ha érzékeny földrajzi helyzetére vonatkozó adatokról van szó. Biztos lehet benne, hogy az adatok jó kezekben vannak? A következőképpen törölheti Uber-fiókját, amennyiben aggódik az adatvédelem miatt.

[wp_ad_camp_1]

Noha az Uber praktikus eszköz az A-ból a B-hez történő gyors eljutáshoz, több oka van annak, hogy miért érdemes törölni azt: az Uber összegyűjti az Ön adatait, hogy megossza azokat harmadik felekkel reklámcélok és belső felhasználás céljából. Az Uber azt is felhasználhatja, hogy hirdetéseivel célozza meg Önt. Ha gyakran használja a szolgáltatást, akkor sok magáninformációt ad ki magáról, különösen a tartózkodási helyét illetően. Az Uberről ismert, hogy visszaélés szerűen használják ügyfeleik adatait. Az egyik botrányban az Uber alkalmazottai csak szórakozásból követték a felhasználókat. Az Uber számos jelentős adat megsértése miatt büntetést kapott már. Egy 2016. évi jogsértés 600.000 járművezető és 57 millió ügyfél személyes adatait fedte fel. Mivel az alkalmazás tárolja az Ön földrajzi adatait, a számítógépes bűnözők láthatják, hol él és dolgozik.

Uber
Uber

Az Uber alkalmazás törlése elég egyszerű. A következőképpen járhat el: Mobiltelefonon: Nyissa meg a Uber alkalmazást. Nyomja meg a bal felső sarokban található három csíkot. Koppintson a Beállítások elemre. Nyissa meg az Adatvédelmi beállítások oldalt. Az alján nyomja meg a Fiók törlése gombot. Írja be a jelszavát, és koppintson az Ellenőrzés elemre. Megjelenik egy képernyő, amelyben tájékoztatja Önt, hogy az Uber 30 napig deaktiválja fiókját, majd törli azt. Koppintson a Folytatás elemre. Ezután kiválaszthatja a törlés okát, ha szeretné. A végső képernyőn kattintson a Törlés elemre. Számítógépen: Kattintson a Súgóra a honlapjuk alján. Kattintson a Fiók- és fizetési lehetőségek alatt a További elemre. Válassza az Uber-fiókom törlése lehetőséget.