Az otthonbiztonság előnyei, amelyeket tudnia kell

Otthonaink egyre okosabbá válnak, igényeinkhez jobban alkalmazkodnak és nyitottabbak lesznek a világra, akár fizikai vezetékeket, akár vezeték nélküli jeleket használjanak.

[wp_ad_camp_1]

A korábban jóindulatú eszközök, például az ajtócsengő, a termosztát és a mennyezeti lámpák mobil alkalmazásokon már vezérelhetők. A biztonsági kamerák vezetik az utat ebben a forradalomban, és a háztulajdonosok számára olyan hatékony otthoni eszközt biztosítanak, amely szó szerint a mi kezünkben van. Hol lehet otthon biztonsági kamera? Sok állam törvénye szól az otthoni vagy üzleti vállalkozás videófelügyeletével kapcsolatban, és ilyenkor az „ésszerű elvárás a magánélet védelmére” kifejezést használják. A hálószobák, fürdőszobák és öltözők olyan helyek, ahol a felhasználó ésszerűen elvárhatja a magánélet védelmét. Az ajtócsengő kamera és más külső kamerák nem olyan helyeken találhatók, ahol a magánélet fontos. Egy univerzális dolog: tilos titkos hangfelvételt készíteni, ha nem vesz részt a beszélgetésben, és amikor a felek nem adtak hozzájárulást.

Regisztrálnia kell a biztonsági kamerát vagy rendszert? Igen, bizonyos területeken regisztrálnia kell otthoni biztonsági rendszerét a helyi önkormányzatnál. Noha a regisztrációt megkövetelő önkormányzatok száma jelenleg kicsi, egyre több önkormányzat alkalmazza ezt a követelményt, mivel az otthoni biztonsági rendszerek egyre gyakoribbak.  Gyakran a rendszert telepítő vállalkozás köteles a kezdeti regisztráció iránti kérelmet benyújtani, a háztulajdonosnak pedig a regisztráció későbbi megőrzéséhez. A regisztráció célja a sürgősségi segélyhívók hamis riasztási hívásainak csökkentése. El lehet fordítani a biztonsági kamerát úgy, hogy a szomszéd háza látszodjon a felvételen? Az otthoni biztonsági kamerák gyakran a szomszédos ingatlan felé mutatnak, rossz szándék nélkül. Ha a kamera egy oldalsó udvart vizsgál, gyakran lehetetlen elkerülni a szomszédos ingatlant.