Állatok, amelyek segíthetnek a természetes kártevőírtásban

A kártevők elleni védekezés leggyakrabban a peszticidekkel végzett vegyszeres védekezéssel, vagy a csapdákkal és elrettentő eszközökkel végzett nem vegyi védekezéssel jár. Ezenkívül a mai kártevőírtás a teljes integrált növényvédelmi programokra összpontosít, amelyek magukban foglalják az ellenőrzést, a kizárást és a higiéniát, valamint szükség esetén a vegyszeres védekezést.

Vannak más természetes kártevőírtási módszerek is, amelyeket nem mindig hoznak nyilvánosságra vagy vitatnak meg. Ez az lenne, hogy arra ösztönzik a természetes ragadozókat, hogy végezzék el ön helyett a piszkos munkát. Az állatok, például a macskák és a fülesbaglyok természetesen rágcsálókat zsákmányolnak, a kutyák kiszimatolhatják a poloskákat, például az ágyi poloskákat és a termeszeket, a madarak pedig természetes és hasznos rovarragadozók. Bár ezek a ragadozók ritkán nyújtanak teljes védekezési módszert, segíthetnek a populáció visszatartásában. Mivel a macskák egereket, patkányokat és más pusztító rágcsálókat zsákmányolnak, segítséget nyújthatnak ezeknek a kártevőknek a leküzdésében. Az Egyesült Államokban olyan programokat fejlesztenek ki, amelyek ösztönzik a vadmacskák örökbefogadását, hogy kihasználják ezen állatok természetes hajlamait, és megóvják egyes macskákat az elaltatástól.

Az ágyi poloskák közelmúltbeli újbóli megjelenése során a poloskákat szagoló kutyák létfontosságú eszközzé váltak a gyorsan terjedő populációk elleni küzdelemben. A kutyák a rendőrkutyához hasonló kiképzési programon mennek keresztül, de megtanulják, hogy bombák vagy drogok helyett poloskákat szagoljanak ki. Hasonló programokat fejlesztettek ki termeszek kiszagolására is. A kutyákat sok kártevőirtó cég használja ellenőrzései során, mivel állítólag gyorsabban és pontosabban találják meg az ágyi poloskákat, ahol elrejtőznek.