Ajándék ötletek munkatársaknak nem csak karácsonyra!

Amikor a munkatársaidnak veszel ajándékot, akkor érdemes olyasmit venni, ami jelentéssel bír, de mégsem túl drága. Egy drága, akár több ezer forintos ajándék zavarba hozhatja őket, sőt nem is illik ilyesmit ajándékozni. Sokkal jobb ötlet egy olyan meglepetés, amit a munkahelyen használhatnak, ez lehet egy adag finom tea és egy aranyos bögre egyvelege is.

[wp_ad_camp_1]

Amennyiben nem vagytok egészen közeli baráti viszonyban a kollégáddal, akkor inkább kerüld az olyan ajándékokat, amelyekhez jobban kellene ismerned az ízlését. Egy ruhadarab, egy sál vagy bármi más, amihez ismerni kell a személyt jobban is, nem megfelelő ilyen helyzetben. Még ha azt is gondolod, hogy tetszeni fog neki, ha nem viseli az, akkor az mindkettőtöknek kínos helyzet lenne.

Ajándék ötletek
Ajándék ötletek

Amikor nem vagy biztosa dolgodban, hogy egyáltalán kellene-e ajándékot venned a kollégáidnak, vagy sem, akkor valami olyat válassz, amit közösen, mindannyiuknak adhatsz. Ez lehet egy kosár különleges csokoládé is masnival átkötve, vagy más hasonló csomag, melyet ma már a legtöbb üzletben be lehet szerezni. Az ilyesmi a tökéletes figyelmesség jele, de mégsem személyes annyira, hogy bárkit zavarba hozzon.

A személyes ajándékok, mint említettük is, nem képzelik a legjobb választást, de még a legsemlegesebb meglepetést is sokkal kedvesebbé, szívhez szólóbbá teheted egy kézzel írt ajándékkártyával. A kártyára bátran írd le, hogy miért vagy hálás a kollégádnak az elmúlt évben, hiszen ez a pár sor valószínűleg többet jelent neki, mint maga az ajándék.

Abban az esetben, ha fordított a helyzet, avagy téged ajándékoznak meg, akkor próbáld elkerülni a kínos feszengést, akkor is, ha a nem várt meglepetéstől esetleg zavarba jössz. Te csak nyugodtan fejezd ki az örömödet, természetesen mondj köszönömöt, sőt akár még meg is ölelheted az ajándékozót.