A Yellowstone nemzeti park látványosságai

A Yellowstone nem csak az első nemzeti park az Egyesült Államokban, ez a világ első nemzeti parkja. A Yellowstone a világ egyik legegyedibb nemzeti parkja. Mivel egy szupervulkán tetején fekszik, a terület szó szerint a geotermikus tevékenység melegágya. Több vadállatnak is otthont ad. Ez a park valójában azon kevés helyek egyike, ahol ritka lényeket, mint például a szürke farkast és a grizzly medvét meglehetősen rendszeresen látják.

[wp_ad_camp_1]

A West Thumb Geizer medence a Yellowstone-tó partján található. Bár ez a Yellowstone egyik legkisebb gejzír-medencéje, tartalmaz egy jól ismert geotermikus tulajdonságot, a Fishing Cone Geyser-t. 1911 előtt a horgászok, akik a Yellowstone-tónál halásztak e gejzír közelében, időnként a horgon lévő fogásaikat a gejzír forró vízébe dobták, és így meg is főzték. Ezt  1911-ben betiltották. A West Thumb-medence számos más gejzír, buborékos iszapcserép és meleg forrás otthona is, ideértve a park legmélyebb medencéjét, az Abyss-medencét. Ez egy nagyon nagy tó – sőt a legnagyobb édesvízi tó Észak-Amerikában 2100 méter felett.

Yellowstone Nemzeti Park
Yellowstone Nemzeti Park

Ez egy nagyon szokatlan tó. A felszín alatt gejzírek, forró források és kanyonok fekszenek, amelyek mélysége 120 méter. Van egy olyan hely a Yellowstone Lake-i Mary-öbölben, ahol a víz hőmérséklete 252 fok volt. A felszínről azonban ez a víztest úgy néz ki, mint bármely más tó az Egyesült Államokban. A halászathoz engedély szükséges, és a csónakázás is megengedett a Yellowstone-tón, amely több különféle halfajt tartalmaz, ideértve a tüskéspisztrángot is. Ezt a hegycsúcsot Henry D. Washburnről nevezték el, aki a Washburn-Langford-Doane expedíciót vezette, amely 1870-ben feltárta a Yellowstone Parkot. A Washburn-hegy az egyik legnépszerűbb és egyben legszebb kirándulási hely Yellowstone-ban.