A WebRTC letiltása és a szivárgások megakadályozása

A VPN-felhasználók vigyázzanak: A Firefox és a Chrome biztonsági problémával küzdhet, amely kiszivárogtathatja az Ön IP-címét, kivéve, ha teljes értékű VPN-t használ, például a NordVPN-t. Olvassa tovább, hogy megtudja, mi a WebRTC szivárgás, és hogyan tudja megvédeni magát ettől.

[wp_ad_camp_1]

A WebRTC (webes valós idejű kommunikáció) egy nyílt forrású eszköz, amely lehetővé teszi az azt használó böngészők valós idejű, peer-to-peer kapcsolatok kialakítását a meglátogatott webhelyekkel. Ez lehetővé teszi a böngésző számára, hogy online audió- és videóhírcsatornákat küldjön oda-vissza online és egy másik résztvevő között – bármilyen kiegészítő szoftver letöltése nélkül. Ez egy nem védett protokoll, amely lehetővé teszi bármely webhely számára, hogy csatlakozzon és létrejöjjön egy ilyen kapcsolat (az Ön engedélyével). Ezt úgy hajtja végre, hogy a böngészőből olyan speciális kommunikációs csatornákat hoz létre, amelyek kommunikálnak a meglátogatott webhellyel, és információkat cserélnek (ideértve az Ön IP-címét). Ezek a csatornák azonban megkerülhetik a titkosított alagutat is.

Ez pedig baj. Bármelyik meglátogatott webhely potenciálisan kérheti és elérheti a valódi IP-címét – a VPN ellenére. Amikor ezt a sebezhetőséget először fedezték fel, a VPN-szolgáltatókat megijesztették. A legrosszabb az, hogy ez a WebRTC alapvető funkcióinak része, tehát nem igazán lehet „rögzíteni”. A felhasználó feladata, hogy megtalálja a szivárgások megakadályozásának vagy a WebRTC teljes letiltásának módját. Bonyolult a WebRTC letiltása a Chrome-ban, ezért erősen javasoljuk egy kiterjesztés használatát. Ennek oka az, hogy a kiterjesztés nélküli módszer magában foglalja a beállító fájlok manuális szerkesztését, amelyek potenciálisan meghibásíthatják a Chrome böngészőjét, ha rosszul alkalmazza. A WebRTC szivárgásgátló a vezető Chrome-kiterjesztés a WebRTC szivárgások megelőzésére.