A tavaszi autófelkészítés legfontosabb részei

Ahogy közeledik a tavasz és egyre kevesebbszer kell dideregve kaparni a szélvédőről a jeget, gondoskodnunk kell a gépjármű tavaszi felkészítéséről. Ahogy beköszönt az új évszak, megint ügyelnünk kell az autó átnézésére, hogy újfent ne legyen problémánk az autóval.

A tavaszi gépjármű felkészítés kapcsán bővebb információkért klikk ide! Télen A többség jellemzően nem fektet nagy hangsúlyt az autó tisztítására, mivel hiába lenne tiszta az autó, a következő használatkor újra csupa latyak lenne a gépjármű. Ennek ellenére fontos lenne az autóról eltávolítani a szennyeződéseket, mivel nagy mértékben hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a karosszéria fémes elemei rozsdásodni kezdjenek. A tavasz beköszöntével tehát az első dolgunk az autó lemosatása legyen, hogy a tél nyomait el tudjuk tüntetni róla. Ezek után, ha már az átlag napi hőmérséklet tartósan hét Celsius fölé emelkedett, akkor sort kerthetünk a kerékcserére és a télit leválthatjuk nyárira. Így kevésbé roncsolódik a téli szett és sokkal biztonságosabban közlekedhetünk a nyári szettel.

Ezt követően célszerű ellátogatnunk egy autószervizbe, ahol ellenőriztetni tudjuk a futómű beállításait. A téli utakon közlekedve nagyon könnyű kisebb-nagyobb kátyúkba belehajtani, ami semmiképp sem előnyös a lengéscsillapítóknak, de a futóműnek sem. Emellett célszerű ellenőrizni a hűtőfolyadék és a motorolaj állapotát is leellenőrizni. Ezenkívül a fékek állapotát is ellenőrizni kell, akár hosszabb-akár rövidebb útra szeretnénk indulni. A teljesség igénye érdekében az ablaktörlő lapátokra is ügyeljünk, mivel a fagyott szélvédő törlése könnyen okozhat sérülést az ablaktörlő lapátokban, amik ennek következtében kevésbé hatékonyan tudják elvégezni feladatukat. Ha sérültek a lapátok, akkor mindenképp ki kell cserélni őket.