A szűrt víznek valóban vannak káros mellékhatásai?

Sajnos a mai napig rengeteg tévhit kering, még az olyan egyszerűnek tűnő témák esetében is, mint a szűrt víz vagy a vízfogyasztás. Érdemes a témában eloszlatni néhány tévhitet, így neked is könnyebb lesz eldönteni, hogy számodra mi a jó, hasznos és mi az, ami káros.

Szűrt víz mellékhatásai kapcsán is sok butaság, tévhit kering a köztudatban. Ennek leginkább az az oka, hogy sokak számára újdonság a szűrt víz, illetve nem igazán látják értelmét. Tény, hogy hazánkban a víz minősége igazán jónak mondható, azonban bizonyos helyeken, településeken előfordulhatnak lokális szennyeződések. A vízszűrővel az ilyen problémákat lehet kiválóan megszüntetni, így a víz tiszta és finom lesz, nem kell tartani a kellemetlen íztől vagy szagtól. Sokan úgy vélik, hogy felesleges a vízfogyasztás kapcsán beszélni, hiszen a téma lerágott csontnak számít. Ennek viszont ellentmond az, hogy rengeteg tévhit kering a témában. Gyakran az igazán egyszerű dolgokkal sincsenek tisztában az emberek vagy valamilyen tévhitet hisznek igaznak. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a magyar lakosság többsége nem fogyaszt elegendő mennyiségű folyadékot. Ez azért is probléma, mert a kellő mennyiségű és jó minőségű folyadékfogyasztás elengedhetetlen része az egészséges életmódnak.

Szűrt víz
Szűrt víz

Sokan azt gondolják, hogy elegendő folyadékot fogyasztanak, hiszen mindig isznak amikor szomjasok. Pedig a szomjúságérzet megjelenése már problémát jelent, hiszen azt jelenti, hogy a szervezet dehidratált állapotban van. Éppen ezért nem szabad megvárni a szomjúságérzet jelentkezését, hanem folyamatosan folyadékot kell fogyasztani. Az is tévhit, hogy mindegy mit iszunk, ugyanis fontos volna a folyadékot vízzel pótolni, nem pedig cukros üdítőitalok fogyasztása által! Bővebb információkért látogass el a wellnetviztisztito.hu weboldalra!