A szekrények felszerelése előtt vagy után rakja le a konyhapadlót?

Teljes körű, lebontott átalakítást végez a konyhában, ahol minden kikerül és kicserélődik, beleértve a falakat, a szekrényeket, a padlót és a készülékeket? A bemutató után itt az ideje, hogy új padlót és szekrényeket helyezzünk el. De melyiket kell először felszerelni – a szekrényeket vagy a padlót?

A legtöbb esetben a szabványos padlómagasság mellett a szekrényeket a padlóburkolat előtt kell felszerelni. A padlóburkolat vagy a befejezett padló az a felület, amelyet lát és rajta sétál, nem pedig az aljzat (az alátét alatt). A padlóburkolatot méretre vágják, és szinte hozzácsapják a szekrényekhez. Minimális rést kell hagyni a padló és a szekrények között. Ezt a rést az alsó szekrények aljára szegezett alaplap vagy cipőléc fedi le. Van néhány előnye annak, hogy miért érdemes ragaszkodni ahhoz a hagyományos választáshoz, hogy a konyhai alapszekrényeket a padlóburkolat előtt helyezzük el. A konyhai alapszekrények padlóburkolat előtti felszerelése pénzmegtakarítási előnyt jelenthet. Például a költséges, kész keményfa padlók nagy részét általában nem látják a szekrények alatt. Miért fizetne sokkal több pénzt az importált keményfáért, amely rejtve marad? A padló vízszintesen tartása érdekében fontolja meg egy másik, olcsóbb típusú padlóburkolat telepítését a szekrények és készülékek, vagy akár rétegelt lemezek alá.

Néha nem szükséges kipakolni a konyhát, és eltávolítani a meglévő szekrényeket és készülékeket, mert elfogadható állapotban vannak. A padlóburkolatot azonban még cserélni kell. Fontolja meg vékony padlóburkolatok, például luxus vinil, laminált vagy csempék telepítését, amelyeket akár a szekrényekig is le lehet fektetni. Ezután a padló rongyos szélét alapléccel borítják. A vastagabb padlóburkolatok, például a tömör keményfa problémát jelentenek, mert előfordulhat, hogy a szekrénypult nem a szabványos 34 hüvelyk és 36 hüvelyk közötti magasságú.