A szakértők elárulják, mikor kell elmondania a párjának, hogy megcsalta

A hűtlenségről mindig eltérő vélemények vannak, főleg arról, hogy el kellene-e mondania a partnerének, hogy hogyan kell ezt tennie, ha elmondja nekik, és mi a legjobb út a jövőben. Nos, az egyik párkapcsolati szakértő szerint, ha továbbra is a társával akar maradni, akkor a legjobb az, ha titokban tartja a hűtlenséget.

[wp_ad_camp_1]

Az ellentmondásos vélemény a házassági tanácsadó és a szexterapeuta, Megan Fleming részéről származik, aki elmondta álláspontját: „Ön ilyenkor egyedül marad a bűntudattal, és ha az ügynek vége, akkor abszolút nem kell ezt a partnerre rázúdítani ” – mondta. A házassági szakértő azt javasolja, hogy ahelyett, hogy terhelné partnerét a problémával, összpontosítson a hűtlenség mögött meghúzódó saját okainak feltárására. „Nyilvánvalóan valamilyen szinten a kapcsolata kihívást jelentett” – magyarázta. Az olvasók azonban nyilvánvalóan megosztottak ebben a szokatlan nézőpontban, és úgy érezték, hogy egy másik nagy titkot megőrizni a másik felétől ugyanolyan káros, mint elmondani nekik. A bestseller szerző és párkapcsolati szakértő, Susan Winter elmagyarázta, hogy vannak esetek, amikor a legjobb titkot tartani, de van olyan is, amikor a legjobb az őszinteség.

„Az igazság az, hogy a bűntudat enyhítése társuk közvetlen kárára történik” – mondta Susan az Independentnek. „Bár az őszinteség valóban az igazi bensőségességet jelenti, van, amikor a tehermentesítés kegyetlen és felesleges információkat eredményez, amelyek aztán megterhelik a társat.” A párkapcsolati szakértő azt is elmagyarázta, hogy az, hogy az, hogy el kell-e mondania párjának, néha a hűtlenség fajtájától függ. Azt javasolja, hogy az a legjobb, ha titokban tartják, ha egyszeri alkalom volt, különösen, ha az alkohol okozta. „Gondolja át, mielőtt felfedne egy dolgot, amelyre alig emlékszik másnap” – mondta. ’Ez a vallomás csak kárt okozhat, nem jót. Vállaljon mértékletességet és tanulja meg az engedékenység határait.”