A sikeres informatikus nők titkai

A nők tudományos és technológiai, mérnöki és matematikai (STEM) pályafutásának támogatásával foglalkozó szervezetek és közösségek egyre bőségesebbek a nők számára az informatikai területre való behatolás lehetőségeiben. E növekedés ellenére azonban a nők számára továbbra is kihívást jelent, hogy kitűnjenek a szakterületükön, és kiemelt szerepet töltsenek be.

[wp_ad_camp_1]

Először is, ahhoz, hogy gyorsabban lépjen pályára az informatikájában, ügyesnek kell lennie. A képesítés és a tapasztalat megkülönbözteti Önt a többi jelölttől, és elősegíti a vezetői pozíciók megszerzését is. A lehetőségek maximalizálása érdekében fejlessze tovább képességeit, még akkor is, ha megszerezte a kívánt munkát. „Szeretek új dolgokat tanulni, és minden nap kihívásokat keresni. A munkám éppen ebben segít. Számítógépes ismereteimet számos különböző területen hasznosíthattam a fedélzetre kerülésem óta, és nemrégiben belevontak egy olyan projektbe, amely lehetővé teszi számomra, hogy többet tanuljak.” – mondja Jeannie Remsberg, az Amtrak megbízott igazgatója. Az informatika egy izgalmas terület, amely lehetővé teszi a problémák megoldásának innovatív módjainak feloldását. Kíváncsisága segít kihasználni ezt. Ez új készségek elsajátításához vezet, ösztönözni fogja a szakterület határainak kipróbálására és segít arra, hogy elkötelezettnek érezze magát a munkája iránt.

Mivel érdeklődő tekintetük van, az informatikában sikeres nők sokféleképpen képesek fejleszteni a rendszereket és megoldani az összetett problémákat. Semmilyen iparágban nem érhet el komolyságot anélkül, hogy el akarná érni ezt. A sikeres emberek osztoznak ebben a tulajdonságban, és az informatikus nőknek is előnyös, ha magukévá teszik. A lendülete segít az új kihívások kezelésében, és motiválja Önt a készségek elsajátítására, mert önmotivált és világos elképzelése van a céljairól.