A Nivea krém története

Oscar Troplowitz doktor és a német Beiersdorf gyógyszertulajdonosa 1911-ben elsőként készítette el a víz és az olaj emulzióját. A kenőanyag állati zsírból készült, nem avasodott, és nevét a latin niveus szóból kapta, mivel ennek a jelentése hófehér. A krém megjelenésekor sajnos csak a jómódú emberek tudtak hozzájutni a fantasztikus kenőanyaghoz.

[wp_ad_camp_1]

A Nivea krém alapanyaga a narancs-, bergamott-, levendula-, rózsa-, orgona-, valamint a gyöngyvirág-esszencia volt. Elsősorban Németországban és Ausztriában terjedt el a krém, de nem sokkal később más országokat is meghódított. A nácizmus nagyban befolyásolta a krém gyártását, hiszen a Beiersdorfot zsidó cégnek nyilvánították, és a második világháború utáni időszakban a céghez tartozó külföldi fiókokat is lefoglaltál. 1980-ban sikerült visszaszerezni a céget, és ezzel együtt a Nivea márkához kapcsolódó jogokat is. Mára már a Nivea krémet 200 országban használják előszeretettel. A felmérésekből kiderült, hogy az Egyesült Arab Emírségek országában vásárolnak a legnagyobb számban Nivea krémet, ezt követi Lengyelország és Németország.

Nivea
Nivea

Az üzletek polcain ma már találhatunk Nivea márkájú dezodorokat, fürdőhabokat, illetve férfiak és idősek számára készült kozmetikumokat. Az első fényvédő kozmetikum is a Nivea márkát viselte, legújabban a Pure & Natural termékcsalád jelent meg, mely nem a bio készítmények közé tartozik. Hamburg városa, Ázsia, valamint Dél-Amerika is híres lett a Nivea krém gyártásáról, azonban még sok más helyen foglalkoznak a fantasztikus hatású kenőanyag készítésével. A Beiersdorf céghez tartozó termékek évente több milliárd eurós forgalmat valósítanak meg. Az utóbbi évben az egész világon körülbelül 100 millió doboz Nivea krémet vásároltak meg.