A műfű telepítés csínja bínja!

A műfű telepítés történhet saját kezűleg és mindenre felkészült szakemberek megbízásával is, akik minden nap műfű telepítéssel foglalkoznak, és akik számára nincs lehetetlen.

[wp_ad_camp_1]

A legprofibb műfű telepítő szakemberek brigádja mindent elvégez Ön helyett. Önnek csak hátra kell dőlnie és kiélvezni majd a végeredményt! Az egyik ilyen Profi Csapat a Műfűmester, akinek referenciáit itt tudod megtekinteni.

De hogy is van ez? Hogy lesz gyönyörű örökzöld műfű a kertben? A kerten kívül még számos helyen telepíthetünk műfüvet: teraszra, erkélyre, vendéglátóhelyeken, óvodákban, bölcsődékben, közterületen: Műfű lehet még sportpályákon, játszótereken és a határ a csillagos ég.

A műfű telepítés első lépése, hogy kiszámoljuk, hány négyzetméter műfűre lesz szükségünk. Már ekkor kiválaszthatjuk a műfű fajtáját is. Vannak ugyanis különböző szálhosszúságú és anyagú, illetve puhaságú műfüvek. Más típusú műfűre lesz szükség otthon a kertben és más a focipályán. Fel kell mérni a területet. Tudni kell, hogy szükségünk lesz e kertrendezésre, talajigazításra. Ha egyenetlen a talaj és sok rajta a gaz, ha a régi fűréteget el kell távolítani, jobb azt szakemberekre bízni. Ők tudják, hogy mennyi talajréteget kell eltávolítani, hogy milyen nagyságú kiegyenlítő kaviccsal kell feltölteni, és ha tökéletes eredményt szeretnénk elérni, lézeres szintmérőt is igénybe vehetünk.

Műfű
Műfű

A tökéletes műfű titka a pontos, precíz, mindenre kiterjedő talajrendezés!

Fontos a kifogástalan talajmélyítés, ami 10-30 cm között ideális. Ezt BobCat segítségével készítik el általában. Miután megtörtént a terület kimélyítése, jöhet a tömörítés és a rétegezés. A rétegezés kelléke a zúzott kő és a murva lesz, melyek majd elvezetik a műfű alatt a vizet. A kavicsokat dongölőbékával, vagy lapvibrátorral tömörítjük. Alulra kerül a nagy szemcséjű kavics, felülre pedig az apróbb murva, vagy finom homok. Amikor természetes talajra telepítünk műfüvet, mindenképpen érdemes geotextilt tenni a műfű alá, ami megakadályozza a gyomok kinövését.

Ha készen vagyunk a precíz talajrendezéssel, akkor következhet a várva várt, műfű leterítése. Ez a műfű telepítési munkafolyamat is nagyfokú pontosságot igényel. Olyan apró részletekre kell figyelni, mint a műfű szőnyeg száliránya, a gyűrődések, az illesztések összeragasztása. Ezekhez speciális műfű ragasztóra, műfű illesztő szalagra, műfű tüskére, stb. lesz szükségünk. A mindenre felkészült Műfűmester Csapata ezeket a kellékeket is biztosítja, ha rájuk bízzuk a műfű telepítését. Ha készen van a műfű telepítés, lerakás és illesztés, akkor a műfű típusától függően kvarchomokkal is érdemes leszórni azt. Ezzel érjük el a legtermészetesebb hatást, végeredményképpen.

A műfűvel borított területek egész évben örökzöldek és csodálatosak, gondozás, locsolás, fűnyírás nélkül. Legyen szó bármilyen területről, a műfű telepítés biztosan megtérül mindenki számára. Érdemes elgondolkodni azon, hogy a XXI. században milyen energiatakarékos előnyei vannak a műfűnek.