A méz valóságos csodaszer

Az ember évezredek óta fogyaszt mézet. Noha a méhészet kultúrája csupán az utóbbi századokban alakult ki, a vadon megszerezhető méz mindig különleges élelmiszernek, illetve csemegének számított.

[wp_ad_camp_1]

A különleges édes ízének köszönhetően a méz sokak kedvenc gyógyhatású csemegéje. Kivételes összetételének köszönhetően a tudomány mai állása szerint mintegy 70 élettani hatása bizonyított. Ez hatalmas szám, amivel a legismertebb és legtöbbször alkalmazott gyógynövények sem versenyezhetnek.

A Méz Mester kínálatában szereplő termékek kivétel nélkül minőségi termékek; vásárolható akácméz, repceméz, virágméz és megannyi különböző fajta. Egyetlen közös tulajdonságuk, hogy minden fajtájuk kiváló minőségű.

Méz Mester
Méz Mester

Nagyon fontos fejben tartani, hogy az eredeti mézet sajnos hamisítják. Megszokhattuk, hogy ami igazán jó, annak előbb vagy utóbb megjelennek a hamisítványai is. Sajnos a méz sem kivétel. De vajon milyen a hamis méz és hogyan ismerhetjük fel? A hamis mézet a legtöbbször közönséges vizezéssel állítják elő; ilyen esetben tulajdonképpen eredeti mézről van szó, csupán az eladható mennyiséget próbálják meg nem túl tisztességes módon megnövelni. Ennél is rosszabb, ha valódi hamisítványt találunk; a hamis méz invertcukorból, aromákból és különböző színezőkből készül. Sajnos a rendszeres mézfogyasztók is megvezethetők, hiszen színében és állagában is rendkívül hasonló lehet az eredeti mézhez. Egy teszttel azonban relatív könnyen meggyőződhetünk arról, hogy a méz eredeti-e; csupán egy kis tiszte szeszre lesz szükségünk, amibe keverés nélkül belepottyantunk egy darabka hideg mézet. Ha a méz feloldódik, akkor eredeti mézzel van dolgunk. A hamisítvány sajnos tartósan ott marad az alján. Mindezek miatt mindig megbízható helyről vásároljunk!