A magabiztos testbeszéd titka

Sokan a magabiztosságot természetesnek veszik, holott a magabiztos testbeszéd elsajátítható. Így a környezetünk felé is azt tudjuk közvetíteni, hogy egy önbizalommal teli, határozott emberről van szó, ami nagyon sokat segíthet bizonyos helyzetekben, például randevún, állásinterjún vagy egy üzleti megbeszélésen.

[wp_ad_camp_1]

A magabiztos testbeszéd egyik alapelve az egyenes állás, tehát az ember kihúzza magát. Ezt azért emeljük ki, mert az emberek nagy része összegörnyed, rossz testhelyzetet vesz fel. A legtöbb ember előre görnyed, vállai előre esnek, tekintete pedig a padlót kémleli. Sokan észre sem veszik, hogy mennyire rossz testtartással rendelkeznek. Ha az ember kihúzza magát és egyenesen előre néz, sokkal jobb, magabiztosabb benyomást kelt. Hölgyek esetében kacér lehet egy randevún a hajcsavargatás, viszont egy állásinterjún a bizonytalanságot szimbolizálja. Ha a főnök úgy véli, hogy ez a flört jele, az sem túl jó jel, ezért ezt mindenképp érdemes kerülni. Sokan úgy ülnek egy megbeszélésen, állásinterjún, mint akik karót nyeltek, holott mosolyogni szabad, sőt könnyebb jó benyomást szerezni általa. Viszont fontos, hogy a mosoly szívből jöjjön, ne kényszerből, mert pont ellenkező hatást fog kiváltani.

Fentebb már említettük, hogy a hölgyek hajlamosak babrálni a hajukkal. Mindkét nemre igaz, hogy a kezekkel való tevékenykedés, babrálás bizonytalanságot mutat. Szintén nem túl jó jel, ha egy megbeszélésen ülve összekulcsolja maga előtt a kezeit. Ez gyámolítatlan hatást kelt. A karokat inkább érdemes leengedni vagy az asztalon pihentetni, de még véletlenül sem összekulcsolva. Miközben valakit hallgatunk érdemes néhányszor aprót bólintani, ezzel is jelezve, hogy figyelünk az elhangzottakra. Ha figyelünk a fentebb említettekre, akkor mi magunk is sokkal magabiztosabbnak fogjuk érezni magunkat!