A legszebb lengyel kastélyok

A Közép-Európa szívében levő  Lengyelország hihetetlen történelemmel és örökséggel rendelkezik. Lengyelország építészete tükrözi múltját, és ez leginkább akkor mutatkozik meg, amikor kastélyait csodálja.

[wp_ad_camp_1]

A gazdag történelmi jelentőségű romoktól egészen a felújított és tiszta királyi rezidenciákig Lengyelországnak van néhány igazán csodálatos kastélya amelyeket érdemes megnézni. A következő útja során szánjon időt arra, hogy a lehető legtöbb lengyel kastélyt meglássa. A lengyelországi kastélyok közül a harmadik legnagyobb Ksiaz kastélyt Felső-Szilézia gyöngyének is nevezik. A 13. században épült Ksiaz számtalan változáson ment keresztül, és számos történelmi megállapodás helyszíne volt. Az orosz cárok és a brit méltóságok minden éjszakát itt töltöttek ebben a történelmi kastélyban. Ma a Ksiaz-kastély naponta több vezetett túrát kínál, és a kastély falain belül több étterem is működik, ahol évszázados művészet és építészet veszi körül. Az Alsó-sziléziai vajdaságban található a Bolkow kastély, egy 13. századi szerkezet, amely erős, de meglehetősen sima kővárként épült. A 16. században a kastélyt felújították, amikor a Jakub Parr nevű építész néhány reneszánsz elemet adott hozzá Bolkow kastélyához. Ezt a hatalmas kastélyt elsősorban a szerzetesek használják évszázadok óta, de manapság ismert események rendezésére és egy rockzenei fesztiválra is alkalmas.

Lengyel kastély
Lengyel kastély

Lehet, hogy a közelmúltban hallott a Czocha kastélyról, mert néha a lengyel Roxfortnak nevezik. Az elmúlt években ez a lengyel kastély volt az élő fellépésű varázsló szerepjáték helye, és a „Varázslatos Kollégium” becenév alatt szerepel. A Czocha kastély története azonban jóval meghaladja a Harry Pottert. A 13. században épült kastély egy védekező kastély, amelyet a gneiss kőzetre építettek a hosszú élettartam érdekében. A kastélyt a II. Világháború alatt és után tiltották, azóta felújították és hihetetlen turisztikai létesítménnyé alakították át.