A Lego legújabb programozható játéka

A Lego építőkockák világszerte ismertek és az egyik legkedveltebb játékoknak számítanak. Jövőre már a 60. születésnapját ünnepelheti. A Lego termékei egymással kombinálhatóak, minden elemét összekapcsolhatjuk, mivel eddig megjelent sorozata kompatibilis a régebben megjelent készletekkel.

[wp_ad_camp_1]

Mára már több mint tízezerféle alkatrésze lehetővé teszi, hogy szinte bármit megépíthessünk belőle. Nevét a dán „Leg godt!” kifejezésből kapta, ami a „Játsz jól!”-nak felel meg.   A Lego évről-évre újabb építhető játékokat dob piacra. Most a legújabb építő- és programozó készlete a Lego Boost, ami kifejezetten a fiatalabb gyerekeknek készült. Bár 7-12 éves gyerekeknek ajánlott, mégis minden felnőtt is ámulva fogja nézni, hogy a kockákból készült kiscica hogyan tud harmonikázni, vagy egy robot hogyan perdül táncra, illetve beszél akár még magyarul is. A játékszer 12 zacskónyi elemet tartalmaz, melyek összeszerelése fejleszti a gyerekek képességét. A játék mellé szükség van tabletre, mely az összerakásához, a programozásához és az irányításához is szükséges.

Programozható lego
Programozható lego

A játékok mozgását a bennük található Move Hub nevű központi motoregység, egy kisebb interaktív motor, és egy szín- és távolság szenzor teszi lehetővé. Az alkatrészeket egy applikációval programozhatjuk, és kelthetjük életre. A gyerekeknek ez egy lehetőség arra, hogy játékosan ismerkedjenek meg a kódolás logikáival és alapjaival, valamint már ezek után a fantáziájukat szabadon engedve készíthetnek interaktív játékokat a legújabb Lego alkatrészeikre. A Lego Boost termékei a Vernie robot és a Frankie cica. A Vernie robotot akár megtaníthatjuk célba lőni, faraghatunk belőle szirénázó rendőrt, táncoltathatjuk, és mindenféle mozgásokra beprogramozhatjuk. Frankie-nek, a jópofa cicának adhatunk tejet, simogathatjuk, amire dorombolással válaszol. Őt is megtaníthatjuk különböző dolgokra, melyeket szintén programozással érhetünk el.