A legjobb tengerparti nyaralók Spanyolországban

A Baleár-tenger, a Vizcayai-öböl és az Alborán-tenger miatt Spanyolország nyilvánvaló választás a tengerparti vakációhoz. Az ország mérföldnyire büszkélkedhet a lenyűgöző partvidékekkel. Akár magányos partokat, élénk kultúrát, vagy felejthetetlen kilátást keres, Spanyolországban mindent megtalál. A következő utazás során látogasson a következő spanyolországi üdülőhelyre, ha ideje engedi.

[wp_ad_camp_1]

Néhány mérföldre fekszik a nyüzsgő Malaga strandoktól Nerjában a Costa del Solon, a Sierra Almijara hegység lábánál fekvő, bájos partvidék. A hagyományos halászfalu, Nerja Spanyolország egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja, de megőrizte a spanyol hangulatát. Lenyűgöző kilátás nyílik a vízre, és nézzen be a Nerja Európa erkélyéhez, ahol egy régi kastély helyén a tengert láthatja. Nerján 8 km tengerpart található, de a legforgalmasabb a homokos Del Salon part. A víz tiszta és sekély, így alkalmas fiatalabb látogatók számára. A Földközi-tenger partja mentén található Sitges egy csodás tengerparti üdülőhely, amely egy rövid autóútra fekszik Barcelonától. Sok városi lakos a Sitges-be jár délutánonként időt tölteni.

Costa Dorada
Costa Dorada

A Costa Dorada nevű partvonal mentén a Sitges 17 lenyűgöző tengerparttal büszkélkedhet. Sitges azért annyira vonzó, mert a tengerpartok különböznek. A félreeső kavicsos tengerpartok, apró öblök, családbarát partok és hatalmas homokos strandok találhatók itt, ahol az emberek egész nap pancsolhatnak. Bónuszként számos tengerpart könnyen megközelíthető gyalog. Észak-Spanyolország Costa de Cantabria nevű partszakaszán található  Santander városa. Bár a város történelmi központja a Magdalena-palota, amely egykor a spanyol király nyári rezidenciája volt, Santander tengerpartjairól is híres. A Playa de la Magdalena, vagy a Magdalena Part csak egy példája a népszerű helyi tengerpartoknak.