A legjobb programok Fort Wayne-ben, Indiana államban

Fort Wayne több mint 200 éve született, amikor 1794-ben három folyó találkozásánál stratégiai hadierőd épült. Azóta a gazdasági fellendüléséről híres ez a hely, még a nagy gazdasági világválság idején is. Népszerű turisztikai célponttá vált nyüzsgő városközpontjának és Fort Wayne különféle programjainak köszönhetően, amelyek szétszórva vannak a városban.

Fiatal története ellenére a város lakossága közel 300.000 fő, és Indianapolis után Indiana második legnagyobb városa. Fort Wayne a régi és a modern építészet keveréke. Bár kicsi, ez a város mindenki számára kínál valamit! Ez a római katolikus katedrális a város központjában található, a Clinton Street és a Calhoun Street között. Ez volt az első vallási intézmény Fort Wayne-ben. A székesegyház mindössze egy évig épült, és 1859 és 1860 között készült el. Fehér külsejét a katedrális hosszú termét megvilágító színes ólomüveg ablakok kontrasztja emeli ki. Az ablakok Münchenben készültek, és csak 1896-ban szerelték fel. A katedrálisnak szerény kezdete volt, egy egyszerű rönkszerkezetre épült, ahol a hívő katolikusok összegyűltek imádkozni. Ma a kis katedrális egyesíti a történelmet és a hitet, és betekintést nyújt abba, hogyan változott ez a kis indianai város az elmúlt 150 évben. A katedrális nyitva áll a látogatók és a hívők előtt!

A kis művészeti múzeum tele van kultúrával, és meglehetősen befolyásossá vált Fort Wayne-ben és a környéken. De ez nem mindig volt művészeti múzeum. Egy kis művészeti iskolaként indult, amely rajz- és festészeti órákat kínált a helyieknek. 1921-ben ajándékot kapott a szerény méretű képzőművészeti kar. Tíz gyönyörű festményt kaptak, Theodore Thieme adományait. A festmények voltak a múzeum kezdetei, amelyet az iskolához kapcsolódó kis kiállításban őriztek. Amikor egy másik helyi lakos eladományozta otthonát, a kiállítást elköltöztették, és megalapították a művészeti múzeumot.