A legjobb csizmatípusok

Ugyanúgy, ahogy soha nem rendelkezhet elegendő fehér pólóval, soha nem is rendelkezhet elegendő csizmával. Mielőtt új csizmával frissítené őszi / téli szekrényét, ellenőrizze stílusát. Vannak modernebb csizmái, vagy legalább egy pár klasszikusa?

[wp_ad_camp_1]

A fekete Chelsea csizma például a klasszikus de mégis modern vonalat képviseli, a csizma megfelel minden kritériumnak, ugyanúgy, mint az esőcsizma, vagy éppen a bokacipő. Chelsea csizma: ez a klasszikus csizma mindenféle sarokmagasságban és mintával megtalálható, de a Chelsea csizma legkülönlegesebb tulajdonsága a fekete elasztikus oldalsó panele. A cipőknél gyakran van egy fül a hátulján, így könnyebben fel lehet húzni. Érdekesség: az első chelsea csizmát J. Sparkes-Hall készítette Victoria királynőnek 1851-ben, bár a Chelsea csizma, amint ma ismerjük őket, csak az 1950-es és 60-as években nyerte el a formáját. A következő a bakancs. A bakancsot eredetileg a katonák viselésére tervezték, és noha a stílust a mai napig a hadsereg tagjai viselik, a civilek inkább a divatot keresik benne, mint a funkciót. A minták rugalmasabbak, különböző textúrákban kaphatók egészen kígyóbőrig, és minden elképzelhető színben. Egyes bakancsoknak négy hüvelykes sarka is van a magasságnöveléshez, ami határozottan nem megfelelő katonai gyakorlatokhoz.

Csizma
Csizma

A funkcionális cipőkre áttérve, mindig szüksége lesz egy pár vízálló csizmára, legyen az hó- vagy esőcsizma, hogy átvészelje a téli viharokat. A vízálló lábbeli szerencsére hosszú utat tett meg az elegáns formatervezés szempontjából, hiszen a nem túl kecses gumicsizmával kezdődött a történelme, manapság viszont már a Chanel is gyárt magas minőségű, csodaszép esőcsizmákat. Többé nem kell egy csúnya, otromba gumicsizmát felvennie, találhat már szebb darabokat is, amelyek minden időjárási körülménynek tökéletesen megfelelnek majd.