A legismertebb svájci ételek

A hegyvidéki táj tökéletesen alkalmas a dekadens síeléshez, a hatalmas tavakhoz és az egyedi éghajlathoz, és Svájc ideális hely egy vakációhoz. Svájcban egy igazi kiadós tradicionális konyhát talál, ha ön is szereti a hasát.

[wp_ad_camp_1]

Akár Svájcba látogat, vagy máshol kóstolná meg a tipikus svájci ételeket, most többet tudhat meg ezekről, hogy a későbbiekben könnyebb legyen a választás. A fondü Svájcban klisé lehet, ám kitörölhetetlenül „bele van szőve az ország szövetébe”. A hegyekben élő svájciak évszázadokon át a fondüre támaszkodtak, mint a kenyér és a sajt hidegebb hónapokban történő felhasználásának egyik módja. Ma az ország elengedhetetlen étele ősztől tavaszig. Érdemes a rusztikus vidéki kenyeret olvasztott sajtokkal enni, borral és fokhagymával keverve, nyílt lángon sütve. A Papet Vaudois-t legjobban póréhagyma- és burgonyapüréként lehetne meghatározni, amelyet órákig párolnak. Az eredmény egy hagymás árnyalatú keverék, amely tökéletes alapot biztosít a zsíros kolbász számára, ez az étel egyedi a Vaud részen (saucisson Vaudois). A Papet Vaudois hasonlít a régió emblematikus ételére, és nem szabad kihagyni a hírhedt bíborvörös kolbászt sem ami szintén ínycsiklandozó.

Svájci ételek
Svájci ételek

A Valais régióból származó raclette egy helyi sajt, amelyet általában lassan sütnek tűz felett, rétegenként megolvasztva, főtt burgonyával, savanyúsággal és hagymával. A modern raclette a grillezést heti rutinná alakítja a svájci házakban, ahol a barátok órákon át gyűlnek össze, és várják, hogy a raclette szeletjei megolvadjanak, és bőséges pohár italt fogyasztanak a helyi ételhez. Polenta és párolt marhahús: Hagyományosan lassan, egy réz üstben főzték, az amíg vastag nem volt. A téli időszakban a boros ízekkel teli, ízletes párolt marhahús a polenta párosítása, a rusztikus ízek és a kulináris hagyományok tökéletes keveréke ezért érdemes kipróbálni.