A legfontosabb teendők egy tűzeset után!

A háztartási tűz utáni továbblépés félelmetesnek tűnik – sőt, néha egyenesen lehetetlennek érződik. De ennek nem kell így lennie. Annak ismerete, hogy hol kezdje a túllépést , segíthet Önnek, hogy megtegye az első lépést az élet összeillesztésében.

[wp_ad_camp_1]

A háztartási tüzek félelmetes élményt jelentenek, különösen gyermekek és háziállatok számára. A biztonságos és kényelmes ideiglenes szálláshely megkeresése nagyon fontos – még akkor is, ha csak egy éjszakára szól – ez segít megtervezni a következő lépéseket, és időt ad a családjának a pihenésre. Ha szállodában, a barátokkal vagy a családdal nem tud együtt élni, vegye fel a kapcsolatot a helyi katasztrófaelhárító ügynökségekkel, akik segítenek majd az elszállásolásban. Ezek a szervezetek sokszor ingyen nyújthatnak ideiglenes menedéket. Azonnal nyújtsa be igényét a biztosítóhoz. Minél előbb értesíti a biztosítót a tűzről, annál hamarabb megkezdheti a javítást vagy az új ház keresését. Számos fuvarozó segítséget nyújt az elégett bútorok elszállításában is, költségmentesen. Ez különösen akkor hasznosak, ha elvesztette hitel- vagy bankkártyáját a tűzben.

Az ügynöke segíthet Önnek a takarítási szolgáltatások megtalálásában is. Az üres házak – akár a tűzkárosodások is – vonzó helyek lehetnek a tolvajos és a fosztogatók számára. A helyi rendőrség figyelmeztetése a tűzről biztosítja, hogy vagyona biztonságban marad távolléte ideje alatt. Az ablakok és ajtók felszerelése rögtön a tűz után további biztonságot nyújt. Ezt a munkát maga is meg tudja oldani, vagy bérelhet fel profi alkalmazottat. Az árak az ablakok számától és méretétől, valamint attól függenek, hogy profi szerelőt bérel-e, vagy nem. E munka megkezdése előtt feltétlenül kérdezze meg a tűzoltóságot. A pénzügyi felelősség továbbra is a tüzetől független. Számos biztosítási kötvény fedezi a jelzálogkölcsönöket, de fontos ellenőrizni az egyéb ismétlődő költségeket, például az autóval kapcsolatos fizetéseket is.