A legcsodálatosabb nemzeti parkok a kontinensen

Horvátország: Plitvicei tavak. Igazán lélegzetelállító szépséggel találkozhat mindenki, aki felkeresi a legnagyobb horvát nemzeti parkot, melyet az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánított már 1979-ben. A karsztos tavak színük miatt igazán egyedülállóak, ugyanis a tavak színei folyamatosan változnak annak függvényében, hogy épp milyen és mennyi ásványi anyag van bennük, illetve hogyan esik rájuk a napfény. A 16 Plitvicei tó természetes gát útján alakult. A tavakat sétautak kötik össze, melyeken a turisták gyönyörködve sétálhatják körbe a területet.

[wp_ad_camp_1]

Németország: Saxony Svájc Nemzeti Park. Bár a park nevét Svájcról kapta, mégis az Elba homokkő hegység szívében található, pontosabban a Német és Cseh határ közt, Dresden városától csupán 40 kilométerre. A sziklás szakadékokat majdnem teljes egészében erdők fedik, melyek élőhelyet adnak megannyi ősi vadon élő fajnak, melyek közül sok még a jégkorszak óta maradt fenn.

Olympus Nemzeti park
Olympus Nemzeti park

Görögország: Olympus Nemzeti park. A világ leghíresebb hegyvonulatáról van szó, ami 52 csúccsal büszkélkedhet. A mitológiából már jól ismert „Istenek hegye” még ma is tiszteletet kelt azok szívében, akik megpillantják. A park gazdag növényi fajokban, amely a teljes Görögország növényi fajának egynegyedét teszi ki. Az UNESCO a világ Bioszféra rezervátumává alapította a helyet. Az Olympus csúcsai nem csak a természet kedvelői, de még a hegymászók számára is vonzóak lehetnek.

Svájc: Lauterbrunnen Völgy Nemzeti park. A park a leggyönyörűbb hely az Alpokban, hiszen hófoltos gleccserek, a magas sziklák és a zöld mezőkkel tarkított erdők, a mézeskalács szerű faházikók mindenkit elvarázsolnak, aki egyszer megpillantja. Ez még nem is minden, hiszen 72 vízesés zubog a puszta sziklafalakból. A világ legszebb nemzeti parkjai között is a legszebb.