A Lanvin márka érdekes története

A Lanvin egy francia multinacionális nagy divatház, amelyet Jeanne Lanvin alapított 1889-ben. Ez a harmadik legrégebbi francia divatház, amely még mindig működik. 1990-ben a házat az Orcofi Csoport vette át, majd 1996-ban eladta a l’Oréalnak.

[wp_ad_camp_1]

2016. március 14-én Bouchra Jarrart nevezték ki a Nők Gyűjteményének kreatív igazgatójává Alber Elbaz helyére, aki az elmúlt tizennégy évben átalakította a vállalatot. Bouchra távozását 2017. július 6-án jelentették be. Művészeti vezetői posztját Olivier Lapidus követte, aki 2018. március 22-én nevezett utód nélkül hagyta el a céget. A férfikollekciókat 2005 óta Lucas Ossendrijver vezeti. Bruno Sialelli volt a vezető tervező. Lanvin ruhákat készített lányának, Marie-Blanche de Polignac-nak, amely számos gazdag ember figyelmét kezdte magára vonni, akik másolatokat kértek saját gyermekeik számára. Hamarosan Lanvin édesanyjuknak készített ruhákat, és a párizsi rue du Faubourg Saint-Honoré új butikjának ügyfélkörébe került be hamarosan.

A Lanvin logót egy Jeanne Lanvin számára készített fénykép inspirálta, amikor 1907-ben lányával együtt egy bálon vett részt, amelyhez megfelelő ruhákat viseltek. 1923-tól a Lanvin birodalom festékgyárat működtetett Nanterre-ben. Az 1920-as években Lanvin boltokat nyitott lakberendezéssel, férfiruhákkal, szőrmékkel és fehérneműkkel, de a legjelentősebb terjeszkedése a Lanvin Parfums SA létrehozása volt 1924. évbe, és széles körben egyedülálló illatnak számít azóta is szerte a világon. Ezt 1927-ben a sajátos illata, az Arpège követi, amelyet állítólag arra inspirált, hogy lánya zongorán gyakorolja dalait.  2001 októberében Alber Elbaz-t nevezték ki a Lanvin művészeti vezetőjévé minden tevékenységre, beleértve a belső tereket is. 2006-ban új csomagolást vezetett be a divatház számára.