A különféle tükrök a forgalomtechnika fontos részét képezik

Az áruszállítás, illetve a rakodás biztonsági szempontból rengeteg kockázatot rejt magában. A nagy tömeg miatt komoly sérülésekkel járhat még a legkisebb hiba is, arról nem is szólva, miszerint a raktárakban, ipartelepeken biztosítani kell az anyagmozgatáshoz szükséges útvonalakat is.

Erre a célra szerencsére kiváló kiegészítőket találhatunk a forgalomtechnika kínálatában. A különféle útjel anyagok figyelemfelkeltő célt szolgálnak. A forgalomterelő elemek és kúpok alkalmazásával lezárhatók a veszélyes pontok, méghozzá úgy, hogy szükség esetén ezek az eszközök pár perc alatt áthelyezhetők. Ugyanezt a szerepet töltik be az elkorlátozó láncok és a hozzájuk tartozó oszlopok is. A magas kockázatú területeken fekvőrendőrök telepítésével lassíthatók a munkagépek, ez különösen hasznos lehet a teherautók által használt útszakaszokon. A legfőbb dilemmát ugyanakkor a beláthatatlan kereszteződések okozzák, szerencsére a forgalomtechnika eszköztárában erre a kérdésre is találunk megnyugtató választ.

Ez pedig nem más, mint a különféle bel- és kültéri tükrök. A forgalomtechnika kínálatában fellelhetők olyan strapabíró megoldások, amelyek ipartelepeken is telepíthetők, hiszen ezek a modellek PVC-tömítéssel, illetve polipropilén vázszerkezettel vannak felszerelve. Ennek köszönhetően hosszú évekig ellenállnak a külső behatásoknak és anyagukat nem károsítja sem az UV-sugárzás, sem pedig a csapadék. Függően attól, mekkora területre kívánunk rálátást biztosítani, különféle átmérők közül választhatunk, egészen 50 centimétertől 90 centiméterig. Tekintettel arra, hogy a forgalomtechnika ezen kiegészítői alacsony bekerülési költséggel rendelkeznek, alkalmazásuk mindenképpen indokolt. Tudniillik segítségükkel könnyedén elkerülhetők az ütközésből eredő balesetek.