A jó minőségű laptop nem veszélyes az egészségre

A laptop egészségre káros hatásai javarészt mende-mondák szüleményei, ráadásul általában a helytelen használatból, illetve a nem megfelelő készülék kiválasztásából adódhatnak problémák. Aki előzetesen felméri a lehetőségeket, nem sajnál plusz pár ezer forintot egy jó minőségű laptop és kiegészítőinek a megvásárlására, annak nem kell jobban féltenie az egészségét mint mondjuk annak, aki egy asztali számítógép előtt dolgozik, vagy szórakozik.

[wp_ad_camp_1]

De milyen káros hatásai lehetnek a laptopnak? Először is rontja a szemet, mert nagy fényerővel, közelről világít a szemünkbe? A megfelelő kijelző egy mostanság vásárolt laptop esetén alapkövetelmény, van amelyik automatikusan a környezeti fényhez igazítja a fényerejét, de a kézi fényerő szabályozás lehetősége már a több éves készülékeken is megtalálható.

Ha az ölünkbe téve használjuk, a laptop melege káros az alsó szerveinkre, különösen a férfiakra veszélyes. Ez így is van, annak ellenére, hogy a túlmelegedés manapság azért már nem jellemző a laptopokra. De nem is itt a hiba, hanem ott, hogy miért kell a laptopot ölbe téve használni? Tegyük egy asztalra és igazítsuk el úgy, hogy a kéznek is és a szemnek is kényelmes legyen! Ha nem akarunk lemondani arról, hogy az ölünkben használjuk a készüléket, akkor remek ölbe kapható – a alul puha, felül sima és kemény – tartók kaphatók, melyek védik a folyamatos meleg káros hatásaitól belső szerveinket.

Laptop
Laptop

Újabban a wifit is okolják némely megbetegedések esetén, ez azonban inkább a wifi jelet továbbító routerek problémája, de a laptophoz is kapcsolódik. Természetes, hogy a hordozható számítástechnikai eszközön internetezni is szeretnénk, ennek pedig egyik lehetősége a wifi. Olyan laptop már nem is kapható, melyben nincs benn alapfelszereltségként a wifi jel fogadására képes egység.

Az összefoglalóval talán sikerült rávilágítani, hogy manapság a kereskedelemben kapható jó minőségű laptop teljesen veszélytelen az egészségre, ha megfelelően használják, pontosabban nem veszélyesebb mint egy asztali számítógép, egy okostelefon, vagy mondjuk egy televízió.