A jamaikai konyha finomságai

A jamaikai konyha ízek, fűszerek és különféle élelmiszerkultúrák hatásainak széles keverékéből áll és egy dolog biztos: a jamaikai étel ízletes és ízben, fűszerekben és változatosságban gazdag! A jamaikai ételek mind a natív alapanyagokból, mind a külföldről behozott ételekből állnak, amelyeket ma már helyben is termesztenek.

[wp_ad_camp_1]

A Jerk Chicken egy jamaikai tradicionális étel. Jellemzője a híres bunkó fűszer, amely egy fahéj, szegfűszeg, gyömbér, kakukkfű, fokhagyma, bors és szerecsendió keverékéből készített speciális kombó. A Jerk Chicken-t utcai árusok, középkategóriás éttermek és csúcsminőségű éttermek is felszolgálják. Finom és kiváló harapnivaló néhány óra után a tengerparton, vagy még jobb, ha a tengerparton kortyolgat valami frissítő jamaikai italt mellé. Egy másik népszerű jamaikai étel a „curry kecske”. Ez az indiai lakosság öröksége, és akkor jelent meg miután a rabszolgaság megszüntetése után az ültetvényeken dolgoztak. Az indiánok magukkal hozták a curryjüket, és ma számos helyi étteremben élvezhetik a curry kecskét, birkát vagy csirkét.

Jamaikai konyha
Jamaikai konyha

Az Ackee and Saltfish Jamaika nemzeti étele, és a Jerk csirkével együtt kötelező kipróbálni. Néhány embernek ez az étel nem tetszik, míg mások nagyon szeretik. Az ackee egyfajta jamaikai gyümölcs, amely Ghánából került ide a 18. században. A helyi lakosok nagyon szeretik az ackee-t, és ez mindenütt egyre népszerűbb. Ez a turisták körében is kedvelt jamaikai étel, és az ackeit és a sós halat egy tálban főzik paradicsommal, hagymával és fűszerekkel. Escovitch hal: ez az étel halat tartalmaz, általában vörös sügért, amelyet megsütnek és zöldségekkel tálalnak. Az Escovitch hal eredete a spanyol zsidóktól származik. A krémes füstölt heringpasztának megvan a maga sajátossága a helyi fűszereknek köszönhetően és általában keksszel szolgálják fel előételként.