A gyümölcsös illóolajok enyhítheti a térd fájdalmát és az ízületek merevségét

A narancs illóolaj friss és üde illata elegendő ahhoz, hogy bárkit odavonzzon, aki szereti fogyasztani a gyümölcsöt. De csodálatos illatán túl, elképesztő előnyökkel járhat a térd fájdalmainak enyhítésében, az ízületek merevségének megszüntetésében és a hangulat fokozásában is!

Bár hajlamosak vagyunk eldobni a narancs héját, a gyümölcsnek ez a része adja az illóolaj frissítő illatát. És nem csak bármilyen közönséges narancsból készül, hanem egy édes narancsból, amelyet citrus sinensisnek hívnak. A kéreg hidegpréses extrakciós folyamaton megy keresztül, hogy felszabadítsa természetes olajait és a különböző egészségügyi problémák orvoslására váljon. A térd vagy ízület merevségek és fájdalmak nem akadályozhatja meg, hogy élvezzük a meleg időt. A narancs illóolaj rövid távú természetes gyógymódként működhet a kellemetlenségek felszámolásában! Egy 2017-es tanulmány megállapította, hogy ennek az olajnak az aromaterápiás ülései során a végtag törést szenvedő betegeknél segített enyhíteni a fájdalmait.

A kutatók szerint az olajok hatóanyagai, a limonén és a flanders citralt (más néven levomentol), azok a természetes vegyszerek, amelyek gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek és képesek enyhíteni a fájdalmat. Hasonlóképpen, egy másik tanulmány támogatta a narancs illóolaj fájdalomcsillapító előnyeit, amikor idősebb felnőttek térdébe masszírozták a merevség csökkentése érdekében, háromhetes időszak alatt. A narancs illóolaj nemcsak helyi alkalmazásra kiváló, de illata is enyhítheti a stresszt. A narancsolaj szaglóstimulációt vált ki. Ez a folyamat akkor fordul elő, amikor az orr, a száj és a torok szenzoros sejtjei üzeneteket küldenek az agyunknak, hogy segítsenek nekünk értelmezni ezeket a szagokat. Az olajról végül kiderült, hogy növeli a résztvevők kényelmét és kikapcsolódását.