A Fujitsu Magyarországon

A Fujitsu Magyarország mindeközben igen jelentős sikereket ér el napjainkban. Fujitsu Siemens Computers Kft., a Fujitsu Siemens Computers GmbH magyarországi leányvállalata a 2003 szeptember végén zárult első pénzügyi félévében több mint kétszer annyi PC-t, mobil eszközt és szervert értékesített a hazai piacon, mint a megelőző év azonos időszakában, értékesítési árbevétele pedig 69 százalékkal haladta meg azt.

[wp_ad_camp_1]

A cégre megalapítása óta jellemző rendkívüli növekedési dinamika tovább erősödött (a mennyiség tekintetében további 39 százalékkal, az értékesítés szempontjából 29 százalékkal). 300 százalékos növekedést is produkált a kft. csaknem minden termékcsoportban, különösen az asztali számítógépek és a mobil eszközök területén fokozta értékesítését, míg a szervereladások területén megőrizte piaci pozícióját.

Fujitsu
Fujitsu

Különösen magas, 290 százalékos volt a Fujitsu Siemens mobil számítógépei iránti érdeklődés növekedése a megelőző év azonos időszakával összevetve. Az utolsó három hónap rendkívüli, 300 százalékot meghaladó keresletnövekedést hozott. Merész tervekkel indultak, a kft. jelenlegi növekedési üteme igazolja a menedzsment merész terveit. Tavaly áprilisban azt tűzték ki célul, hogy a számítástechnikai piacot sújtó recesszió ellenére a céget rövid időn belül a hazai információtechnológia szegmens első öt vezető vállalata közé pozícionálják – hangsúlyozta Poros Gábor ügyvezető.

Mint mondta, a sikerek forrását elsősorban a rendkívül gazdag és rugalmas termékválasztékban látja, azaz abban, hogy a cég versenytársainál szélesebb palettán elégíti ki a vevők igényeit.