A folyékony kollagén több szempontból is előnyös választás

A folyamatos innovációknak köszönhetően nem csak az egészségügyben, de a szépségiparban is egyre hatékonyabb eszközök állnak a rendelkezésünkre. Vannak azonban olyan hatóanyagok, amik egyszerre mindkét területen kifejtik jótékony hatásukat, ezért aztán különösen nagy figyelmet kell fordítani alkalmazásukra.

Ilyen például a folyékony kollagén is. Ez a fehérje természetes módon megtalálható szervezetünkben és elsődleges feladata a kötőszövetek közti rugalmasság folyamatos biztosítása. Ennek tükrében teljes mértékben érthető, a szépségiparban miért is olyannyira népszerű, hiszen a fiatalos megjelenés egyik kulcsfontosságú eleme a feszes bőr megőrzése. A valódi kérdést sokkal inkább az jelenti, miért pont a folyékony kollagén a legalkalmasabb forma erre a célra. Tudniillik ez a hatóanyag számtalan más formában is elérhető, gondoljunk csak a különféle porokra, vagy épp tablettákra. Ugyancsak állandó összetevő a bőrápoló krémekben, ám a szakemberek álláspontja alapján a folyékony kollagén az, amivel valóban tartós eredmények érhetők el.

Helyileg alkalmazva ugyanis ez a fehérje nem tudja kifejteni hatását. A szájon át fogyasztott folyékony kollagén – ami peptidet is tartalmaz – ellenben pontosan ott hasznosul, ahol arra a szervezetnek aktuálisan szüksége van. A bőr feszességén kívül tudniillik a folyékony kollagén elősegíti a haj, illetve a köröm megerősítését is, de emellett az izomzatunk regenerálódásában is elvitathatatlan szerepe van. A fehérje hiánya ráadásul bélproblémákhoz, gyulladásokhoz, mozgásszervi panaszokhoz vezethet. Ennek oka, hogy az izmok mellett az ízületek, valamint a csontok kifogástalan működéséhez is szükséges a kellő mennyiség bevitele. Ezért aztán nagyon fontos, hogy fogyasztása során mindig tartsuk be a gyártói, illetve szakértői előírásokat.