A föld alatti esővíz elvezetés előnyei

Az esővíz gyűjtésének számos előnye van, így ezt már rég felfedezték az emberek és sokan élnek is vele. Már nagyszüleink is gyűjtötték a csapadékvizet, manapság pedig újfent reneszánszát éli a csapadékgyűjtés, mellyel többek közt nagyobb összegeket lehet megspórolni.

Esővíz elvezetés föld alatt mindenképp gazdaságos megoldás, így nem csoda, hogy egyre többen fedezik fel előnyeit. A föld alatti csapadék elvezetés elsősorban azok számára ajánlott, akik nagy mennyiségben szeretnék gyűjteni a csapadékvizet. Az igazán nagy méretű tartályok ugyanis föld alatti esőgyűjtésre lettek kifejlesztve. A föld allati tartályok rendszerint ezer liter feletti űrtartalommal rendelkeznek. A SUNI Kft kínálatában található legnagyobb kapacitással rendelkező tartály a Columbus tartály, amelynek kapacitása tízezer liter. Ezek a tartályok kiváló minőségű termékek, amelyek az Ottograf német gyártó jóvoltából készülnek. A föld alatti tartályok több szempontból előnyös termékek, így sokan döntenek ezek mellett. Ahogy a nevük is mutatja, mindenképp a föld alá kell őket süllyeszteni, ami némiképp macerásabb, mint a felszíni tartályok esetében, melyeket csak a ház mellé kell állítani és az ereszcsatornához kell csatlakoztatni.

A föld alatti esőgyűjtők esetében viszont nem szükséges a szennyeződések miatt aggódni, hiszen biztosan nem fognak a vízbe jutni. Ugyanis a felszíni tartályok esetében a tetőfelületről nem csak a csapadék jut a tartályokba, hanem a szennyeződések is. A föld alatti tartályban viszont védve van a víz a külső környezeti tényezőktől, ezért az összegyűjtött víz tiszta marad, amit kiválóan fel lehet használni, például öntözésre. Ha szeretne bővebben tájékozódni vagy megtekintené a kínálatot, akkor látogasson el a sunikft.hu webáruházba!