A derékszög biztosan 90 fokos lesz, ha elektronikus szögmérőt használ!

A 90 fokos derékszög kimérése minden építkezés esetében fontos tényező, így az eszközök adottak is természetesen a kivitelezők számára, hogy a fokokat kitudják mérni, ám egy kis hiba olykor-olykor sajnos könnyedén becsúszhat, ami talán nem is látható, de mégis a kivitelezés minőségének rovására megy, arról nem is beszélve, hogy időigényes feladat a szögeket pontosan méregetni, ha nincs hozzá olyan pofi szerszám, mint az elektronikus szögmérő.

[wp_ad_camp_1]

Adott viszont egy újszerű megoldás, mely a belső- és külső szögek precíz, pontos mérésére tökéletesen alkalmas. A nagy, könnyen leolvasható LCD kijelzővel ellátott Stabila AWM digitális szögmérő által többé nem csúszhat be hiba, avagy a 90 fok egyetlen fokkal sem fog eltérni. A sokoldalú, ergonomikus kialakítású, avagy kézre álló eszköz jelentősen megkönnyítheti mind az ácsok, bádogosok, tetőfedők, épület- és bútorasztalosok, mint a belsőépítészek, zsalukészítők és társaik munkáját.

Elektronikus szögmérő
Elektronikus szögmérő

A bármilyen helyzetben könnyedén nullázható AWM digitális szögmérőn beépített vízszintes és függőleges libella is található. A 34 cm-es hosszúságával és 0,5 kg-os súlyával a legkisebb szerszámos ládában is könnyedén elfér, ugyanakkor erős kialakítású és megbízható, kifejezetten masszív eszköz, mely sokoldalú, kézre álló. Ha tehát építkezéseken dolgozik, akkor érdemes mindenképp megismernie ezt a remek terméket minél hamarabb.

A szögmérő mérési tartománya 0–180 fok, a pontossága pedig plusz-mínusz 0,15 fok, így bármilyen dőlésszög rendkívül pontos átvitelére kifejezetten alkalmas. A libellák segítségével a vízszintes és függőleges sík pontosan ellenőrizhető. Tudni kell még, hogy az eszköz használatához energia is kell. Az áramellátása 9 V-os elemmel történik, aminek töltöttsége az állapotkijelzőn ugyancsak bármikor ellenőrizhető.