A citromfű csodákra képes

Legyenek részei a mindennapjainknak a gyógynövények és használjuk, fogyasszuk őket minél gyakrabban. A citromfű hatása a szervezetre kiváló. A citromfű a Közel-Keletről származó növény, amely az árvacsalánfélék családjába tartozik és nagyon kellemes illata van, amely ahogy a nevéből is láthatjuk a citromra emlékeztet.

[wp_ad_camp_1]

Virágja fehér és nagyon gazdag nektárban. A citromfű gyógy-és fűszernövény is egyben és már az ókorban ismert és népszerű növénynek számított. Fertőtlenítő és antibakteriális hatása van és ezért sebek fertőtlenítésére, csípésekre és kisebb harapásokra is használható. Immunerősítő és vírusellenes hatása van ezért herpeszvírusok kezelésére is alkalmazzák. Ha rendszeresen fogyasztunk citromfű teát azzal csökkentjük a herpeszvírus kialakulását. Idegnyugtató hatása miatt használják alvási zavarokra, depresszióra, idegi alapon kialakuló szívpanaszokra is és szabályozza a pajzsmirigy működését.

Citromfű
Citromfű

Javítja az emésztést, segít puffadás esetén. Javítja a gyomor- és bélműködést, az emésztést és menstruációs görcsök esetén is nagy segítség lehet. Tudnunk kell azonban azt is, hogy belsőleg és külsőleg is fel tudjuk használni a citromfüvet.  Ugyanúgy, ahogy a legtöbb gyógyteát, úgy ezt is forrázással kell elkészíteni. Hogyha emésztésjavítás céljából fogyasszuk, akkor étkezés előtt napi egy bögre ajánlott. Alvási zavarok esetén lefekvés előtt kortyolgatva igyunk meg egy csészényit. Vízhajtásra reggelente szigorúan evés előtt igyunk meg egy bögrével. Ha a megfázás és influenza tüneteit akarjuk enyhíteni akkor fekvő helyzetben, nyugodt állapotban igyunk meg legalább két csészével, kiváltva ezzel a tea izzasztó hatását. Külsőleg legfőként borogatásként használják. Antibakteriális hatása miatt a citromfűfőzettel naponta bekent arcbőr sokkal puhább, és pattanásmentes lesz. Fogyasszunk és használjuk tehát gyógyszer és arckrémek helyett gyógynövényekből készült teákat.