5 hatékony és praktikus stresszkezelő módszer

Az egyik legegyszerűbb, de mégis hatékony feszültség levezető módszer a tíz egymás utáni kifújás. Stresszes helyzetben nagyon felszínesen és röviden apró levegőket kell kifújni, tehát nem kell mély levegővétel, épp ellenkezőleg apró kifújásokkal engedd ki magadból levegővel együtt a stresszt is. A ritmikus mozdulatsor és a levegő kifújásának ismételgetése segít levezetni a stresszt.

[wp_ad_camp_1]

A másik hatásos megoldás a légzőgyakorlat, ami tulajdonképpen a jógának a leegyszerűsített változata. Nem kell mást tenned, mint egyenesen állni és kihúzni magad, teleszívni a tüdődet levegővel amennyire csak bírod, majd aztán lassan kifújni a levegőt a szádon át. Ezután jöhet az újabb mély levegővétel, amelyet akár karemelés is kísérhet, hogy még mélyebben vehesd a levegőt. A legjobb, ha friss levegőn végzed a gyakorlatsort.

A jojó egy olyan nagy múltú játék, ami még a stresszes helyzetekben is segít. A pörgő játék látványa és a dinamikus mozdulatsor, amit megkövetel kiválóan alkalmas arra is, hogy elterelje a figyelmed az aktuális problémáról. Már pár perc játék után is jobb színben láthatod a dolgokat és egy kis vidámságot is csempészhetsz a saját és a környezetünk életébe is.

Stresszkezelés
Stresszkezelés

A praktikus nyugilabda a multiknál igazán népszerű, de ma már egyre elterjedtebb játékeszköznek számít. Egy kis labdáról van szó, ami kényelmesen elfér a kezedben. A lényege, hogy a kézben tartva nyomogatható és ezzel meglepő módon nagy feszültséget, illetve sok stresszt vezethetsz le. Még a megbeszélésekre is beviheted, hiszen egyáltalán nem feltűnő.

A jó öreg jógához nem kell semmilyen eszköz sem, csak annyit kell tenned, hogy néhány percre felállsz és elvégzel egy – két nyújtógyakorlatot. Remek gyakorlatsor, ha felállsz egyenesen, összekulcsolod a kezed, melyet annyira felemelsz, amennyire csak bírsz, majd tartod a mozdulatot. Érdemes emellett olyan gyakorlatot választani, amelyet már otthon is gyakoroltál, nehogy megerőltesd az izmaidat!