Zsírégetés, de hogyan?

Ön, aki ezeket a sorokat olvassa valószínűleg élete során többször megpróbálkozott már a zsírégetéssel. A divatdiéták sajnos a legtöbb esetben ugyan meghozzák a várt hatását, ám ezek az eredmények csak idei- óráig tartósak. A visszafogottabb táplálkozás mellé elengedhetetlenek az edzések is. Testünk mintegy 40 percnyi mozgás után kezdi csak el a zsírt égetni.

[wp_ad_camp_1]

Az optimális edzési időtartam, amely a zsírégetéshez kell körülbelül 60 perc. Az úgynevezett kalóriaedzések alatt folyamatosan mérik a pulzust is a megfelelő intenzitás érdekében. Az edzések megkezdése után egy apró súlygyarapodás tapasztalható, amely nem hízást jelent, hanem azt, hogy izomtömegünk ilyenkor növekszik. Az edzés utáni étkezések igen fontosak, hiszen az edzést követő 2 órában a szervezetünk sokkal jobban feldolgozza a szénhidrátokat. Ebben az időszakban bátran fogyaszthatunk szendvicseket, bármilyen feltéttel. Mozgás tekintetében érdemes a kocogást választani a parkban, vagy a biciklizést. A biciklizést akár otthoni szobakerékpáron is megoldhatjuk.

A zsírégetés velejárója a mérés
A zsírégetés velejárója a mérés

A kalóriaedzések mellett a szobabiciklizést akár kedvenc műsorunk közben is végezhetjük, így össze is kapcsolhatjuk a kellemeset a hasznossal. Nem érdemes az önsanyargató diéták többsége mellett dönteni, hiszen csak rövid távon eredményesek. Inkább törekedjünk arra, hogy mindennapi életünkbe akár egy órácskára is vezessük be az edzéseket akár a fentebb említett szórakoztató megoldásokkal és törekedjünk arra, hogy az étkezésünk is megfelelő legyen a hét összes napján.