Xenon trafó kedvező áron

A xenon izzók használatával megnövelhetjük az autónk előtt a megvilágított távolságot, ez mellett ezekkel a szemünk se fárad el gyorsan, és a fénye nem olvad bele a közvilágítás fényeibe.

[wp_ad_camp_1]

A xenon trafó biztosítja a xenon égők működését, ez adja meg számukra a szükséges induló és folyamatos feszültséget. A trafó képes létrehozni az autóknál a szokásos 12Volt többszörösét, és az égő működése során, a trafó vezérlése a feszültséget, folyamatosan az igényekhez igazítja. A hagyományos izzóknál izzószál világít. Ezzel szemben a xenon technológia lényege, hogy az „izzó” gázterében lévő elektródák közt létrejövő elektromos ívfény világít. Az ívkisülést külön erre a célra kifejlesztett elektronika hozza létre, 23000V gyújtófeszültséggel, amit fokozatosan lecsökkent 100V-ra. Ez miatt ezek a típusú lámpák a gyújtást követően 1,5-2 másodperc alatt érik el a 90%-ot, majd további 20másodpercre van szükségük a 100%-ék elérésére. Az első, úgymond lökésszerű nagyfeszültség létrehozásához van szükség a trafóra, ami később a későbbi, alacsonyabb feszültséget is megoldja.

Xenon trafó
Xenon trafó

A trafónak nagyon jelentős feszültségváltozást kell megoldania, és ezt a megfelelő időpontban, ezért nagy igénybevételnek van kitéve. Ez egy nem egyszerű szerkezet, precíz gyártáson megy keresztül. Élettartama a gyártás során használt minőségi anyagok és gyártási technológia alkalmazásától függ. Ennek a bonyolultságnak köszönhetően képesek az égők a természetes fényre hasonlító világosság létrehozására. Ezáltal nem fárasztják annyira a szemet, az éjszakai vezetésnél jobbak, mint a halogén izzók, valamint hosszú élettartamúak és lényegesen kevesebb energiát is fogyasztanak a hagyományos izzókhoz képest. Látogassa meg az alkatreszek.hu oldalt, ahonnét akár azonnal megrendelheti az Ön autójának megfelelő trafót, illetve egyéb alkatrészeket és kiegészítőket is. Kínálatunk rendkívül széles körű, több típusú jármű alkatrészeit kínáljuk a vásárlóink számára.