Wellness kényelmesen, otthonosan, ingyen

A wellness kényeztetése sokszor jól esik, hiszen mindennapi stresszhelyzeteink, de egy kiadós sport után is, mi másra is vágyhatnánk leginkább esténként, mint egy otthon elérhető ellazulásra, egy kellemes félórácskára, ami csak rólunk szól, a pihenésről és az édes semmit tevésről. Otthon senkinek sem kell megfelelnünk, saját terepünkön lazulhatunk és utána nem kell hazaindulni a dugóban. Az otthoni wellness egyik leginkább kellemes formája a hidromasszázs kád vagy zuhany nyújtotta élmény.

[wp_ad_camp_1]

A hidromasszázs egyszerre frissít és lazít. A lényege az, hogy vizes közegben erősebb víz- és levegősugarak masszírozzák egész testünket. A fúvókákon keresztül beáramló levegő és vízsugár a kád vizében optimális örvénylést kelt, ami által masszírozó hatást fejt ki. A masszázs pedig enyhíti a testi és a lelki eredetű feszültséget is egyaránt. A masszázs-hatást befolyásolja a víz és levegő megfelelő aránya is, illetve ezek erőssége és iránya. Érdemes szem előtt tartani, hogy jellemzően a hidromasszázs a kipihentségtől, fáradtságtól függően reggel frissít, este pedig inkább lazít.

Wellness otthon
Wellness otthon

A hidromasszázs tehát az izmok és ízületek fájdalmát, kimerültségét képes enyhíteni. Legfőbb pozitív hatása, hogy tehermentesíti az izmokat és ízületeket, serkenti a bőr vérkeringését, így feszesít is, a makacs narancsbőr ellen is felveszi a harcot, méregteleníti szervezetünket, serkenti az anyagcserét, javítja a vérkeringést, valamint az immunrendszer működését, de emellett még endorfint is képes felszabadítani, avagy jó kedvre hangol, sőt általa friss oxigénnel telik meg az egész szervezet.

Azt tudni kell, hogy a magasabb hőfok miatt nem javasolt szívbetegeknek, azoknak, akik magas vérnyomásban szenvednek, trombózisra hajlamosaknak, illetve a visszeresség is kizáró ok lehet. Nekik csak olyan medence ajánlható, amelyben úgy tudnak lazítani, hogy a felsőtestük nincs a vízben.