Varrógép

Vegyünk varrógépet

A varrás eddig kizárólag házi munkának számított. Bár a régmúltban, valószínűleg nem volt kelendőbb, mint a jól varró és főző lány, ma mind jobban kiszorul a háztartásból. Vagy mégsem?
Egyre többen vásárolnak varrógépet, ezért, valószínűleg nem tévedünk abban, hogy a legnépszerűbb hobbik közé írja be magát.

[wp_ad_camp_1]

Varrni viszont nem egyszerű – különösen a varrógép használata összetett. Nem is beszélve arról, ha ott állunk az üzletben, vagy pörgetjük az on-line kínálatokat, mi alapján válasszuk ki a legjobbat? Íme néhány tipp, és már indulhat is a varrás!

Mire használnánk a varrógépet?

A legegyszerűbb mozdulatoktól kezdve a legkreatívabb felhasználásig szinte bármit megvalósíthatunk, amihez textil és cérna szükséges. Azonban nem mindegy, milyen géptípust vásárolunk. Gondoljuk át, hogy a varrást inkább a egyszerűbb feladatokhoz, felvarráshoz, beszegéshez használnánk, vagy szükségünk van rá hímzéshez is. Az eltérő beállítású varrógépek közül mindegyiknek más az erőssége, tehát, egy megtervezett ruha kivitelezésében nem mindegy, melyiket választjuk. A különleges öltésekhez, különböző cérnák felhasználásához például nem elég az alapöltés funkciójú varrógép

Milyen típusokat találunk?

A klasszikus elektronikus varrógép mellett a számítógépes változatokra már varrásmintákat is rátölthetünk. Az anyagszélek eldolgozásához szegő varrógépet kínálnak a gyártók, de a piacon jelen van a manuális típus is.

Ettől jó egy varrógép

Varrógép vásárláskor is érdemes a már kipróbált márkákat előnyben részesíteni. Egy Janome, Brother, Elna, Bernina vagy Singer alkatrésze könnyebben pótolható. Később kiegészítéséket is vásárolhatunk hozzá, ha szeretnénk. A varrógépek különbözőképpen bánnak a textilfajtákkal, nem mindegyik boldogul a sűrű, finom anyagokkal. Érdeklődjük meg, valóban teljesíteni tudja-e a kiszemelt darab az elképzelésünket.

Akár varrótanfolyamra is beiratkozhatunk, hogy valóban kihasználjuk a varrógépben rejlő lehetőségeket!