Vannak-e szabályok a hajfestés terén?

Igen, kétségtelen, hogy a hölgyek kicsit bonyolultak, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az örökös elégedetlenségük a külsejükkel kapcsolatban. Ha eredetileg göndör hajuk van, azt biztos szinte napi rendszerességgel vasalják ki, ha pedig irigylésre méltóan egyenes hajkoronával rendelkeznek,azt valószínűleg gyakran hullámosítják.

[wp_ad_camp_1]

Nincs ez másként a hajszínek terén is, a természetes szőkék szeretnének egzotikusabbnak tűnni a kék szemeikkel, így inkább egy sötétebb színt választanak maguknak, míg a sötétbarnák gyakran platinaszőkévé válnak a szépség nevében. De vajon meddig érdemes elmennünk hajfestés terén, ha javítani szeretnénk a megjelenésünkön? Nem árt odafigyelnünk a részletekre, különben épp ellenkező hatást érünk el! Azt mondják az okosok, hogy a hajfestés során nem érdemes túlságosan messzire elkalandoznunk a saját hajszínünktől, sokak szerint a legideálisabb az lenne, ha mindössze két-három árnyalatnyit távolodnánk el az eredeti hajszínünktől. Azonban ha reálisak vagyunk, akkor kénytelenek vagyunk belátni, hogy egy ilyen kis horderejű változást még mi is alig észlelnénk magunkon, a férfiak pedig végképp elsiklanának felette. Bizonyára mindenkinek van olyan férfi ismerőse, akinek még az sem tűnik fel, ha a hátközépig érő gyönyörű hajkoronánkat állig lenyíratjuk.

Hajfestés
Hajfestés

Az ellenkező nem jeles képviselőitől tehát ne várjunk szívmelengető bókokat, ha a mogyoróbarna hajunkat aranybarnára festetjük. Persze, elsősorban minden nő önmaga miatt akar szép lenni, hogy jól érezze magát a saját bőrében, de azért nem sértődnek meg, ha mások is észreveszik a törekvéseiket. Ha tehát hajfestésről van szó, érdemes bátornak lenni. Kísérletezzünk különböző árnyalatokkal és színekkel, ameddig meg nem találjuk azt, amelyik a legelőnyösebb a számunkra. Felejtsük el az írott és íratlan szabályokat, amelyek az arcszínre és az ehhez illő hajszínekre vonatkoznak, hiszen mindannyian egyediek vagyunk! Ha kicsit tartanánk egy nagyobb változástól, akkor előtte nyugodtan megnézhetjük egy-egy internetes applikáció segítségével, hogy körülbelül milyen benyomást keltenénk a hőn áhított hajszínnel!