Vakoltasd a homlokzatot a hőszigetelés érdekében!

A nagyszerű hő- és hangszigetelő tulajdonsággal bíró, illetve a tűzgátló MagorTherm hőszigetelő vakolat új építésekhez és felújításokhoz, valamint kül- és beltéri felületeken egyaránt kiválóan használható. Egy olyan magyar fejlesztésű termékről van szó, ami vakolatként 5–15 cm vastagságban hordható fel a homlokzatra, ám zsaluzva vagy öntve egészen 50 cm vastagságban is alkalmazható.

[wp_ad_camp_1]

A rendkívül jó hővezetési tényezőjű MagorTherm hőszigetelő rendszer legfőbb előnye a hagyományos hőszigetelésekhez képest, hogy alkalmazásával egyáltalán nincs szükség semmilyen alapvakolatra, sőt ragasztásra sem, illetve a dübelezés anyag- és munkadíj – költsége is megtakarítható felhasználói számára. A MagorTherm hőszigetelés kifejezetten jó páraáteresztő képességének köszönhetően természetesen nem csak homlokzatok hőszigetelésére alkalmas, hanem emellett falak belső felületén történő szigetelésre is, méghozzá anélkül, hogy a penészesedés veszélye fennállna.

Homlokzat vakolás
Homlokzat vakolás

Érdemes továbbá tudni, hogy a szigetelőanyag a vakolásnak köszönhetően dilatációmentes felületet fog eredményezni, így illesztési hézagok hiányában nem alakulnak ki hőhidak sem. Az anyag tapadószilárdsága pedig olyan jó, hogy nincs szükség tapadóhíd, ragasztó használatára. Abban az esetben, ha már meglévő épület utólagos szigeteléséről van szó, akkor a régi vakolat táskás, fellazult részeinek eltávolítása után máris azonnal felhordható a szigetelés. A felhordást követően dörzsölt nemesvakolat teszi igazából esztétikussá, időtállóvá az adott felületet.

Az alacsony tűzterjedési határértékű MagorTherm B tűzvédelmi osztályba sorolt fedővakolattal biztonságban érezheti magát, sőt a vakolat bármilyen magas épülethez így nyugodtan alkalmazható. Amennyiben tehát szeretné vakoltatni otthonát, akkor érdemes olyan szakembert megbíznia, aki ismeri ezen nagyszerű eljárást, illetve terméket.