Utazás télen-nyáron a Transzszibériai Expresszen

Vonattal utazni igazi élmény lehet. Más, mint autóval, vagy busszal az utazás. Ráadásul biztonságosabb is. Amennyiben van időnk, és pénzünk, próbáljuk ki a Transzszibériai Expresszt. Nagyszerű élményben lehet részünk az utazás alatt.

[wp_ad_camp_1]

A vasútvonal egész pontosan 9288 km hosszúságú, ami Moszkvából indul és Vlagyivosztok a célállomás. Igazán gyönyörű tájakon halad keresztül. Hegyeken, völgyeken, hidakon, sikságokon vágtat kereszül. Csodálatos látványt nyújt, ahogy robog a vonat ezeken a csodaszép tájakon.

A vonatban lehetőség van aludni is, hiszen vannak, akik több napon át vendégei a járműnek. Ételt is időnként felszolgálnak, valamint italt is. Közben ismerkedhetünk új emberekkel, új életekkel. Amikor hosszabban elidőz egy-egy állomáson, le is szállhatunk, és beugorhatunk egy közeli boltba venni valamit, újságot, vagy valami apróságot.

Transzszibériai expressz
Transzszibériai expressz

Számos városban megáll, vagy csak simán keresztül robog. Például Krasznojarszk, Perm, Tyumeny, Novoszibirszk, Ulan-Ude, hogy csak pár város legyen megemlítve. Láthatjuk Oroszország gyönyörű főbb folyóit, melyek például az Ob, Volga, Káma, Tobol, Irtis vagy a Jenyiszej. A vonat elhalad még Európa és Ázsia határán is. Csodálatos látvány tárul ott is elénk. Amikor megtehetjük, fotózzuk le a gyönyörű tájat, folyókat, városokat. Még Ázsiába is bepillanthatunk egy picit.

Esetleg ha nem tudunk valamit, ne essünk kétségbe, kérdezzük meg a kalauzt, vagy a városokban érdeklődjünk az információs épületeknél. Többségében angolul fognak beszélni, de ha tudunk oroszul, természetesen azon a nyelven is megkérdezhetjük.

Amennyiben lehetőségünk engedi, próbáljuk ki, pláne, ha szeretjük a kalandot, az újat megismerni. Csak nyerhetünk vele.