Utasbiztosítás a postán, ez lehetséges!?

Először is tisztázzuk, hogy miért is van szükség utasbiztosításra. Egy külföldi utazás alkalmával sajnos sok előre nem látható dolog is történhet, a nyaralást beárnyékolhatja egy baleset, hirtelen betegség, csomagjaink ellopása vagy más kellemetlenségek, amelyek költségei igen magasak, ha az utasbiztosítás a postán nincs megkötve.

[wp_ad_camp_1]

Megfelelő utasbiztosítás nélkül külföldre indulni egyenesen őrültség. Sokan abban a tévhitben élnek, hogy az Európai Egészségbiztosítási Kártya (EEK) az Európai Unión belül mindenre megoldás, minden kockázatot fedez és így az utasbiztosítás a postán felesleges. Az EEK kiváltása azonban az utazókat társadalombiztosítási alapon látja el, tehát amiért a helyieknek fizetni kell, azért a turistáknak is, valamint nem fedi a poggyászbiztosítást sem.

Posta utasbiztosítás
Posta utasbiztosítás

A legolcsóbb utasbiztosítás, avagy az utasbiztosítás már csak azért is előnyös, mert az ország bármelyik postáján egyszerűen és gyorsan megköthető. A biztosítás téríti a baleset vagy betegség kapcsán felmerülő orvosi és kórházi költségeket, valamint adott a 24 órás magyar nyelvű telefonos segélyszolgálat is. A telefonos szolgálat pedig ügyintézés esetén nagyon is jól jön, különösen ha nem ismerjük az adott ország nyelvét. A legolcsóbb utasbiztosítás emellett Önrész nélkül fedi a gyógyszerek költségeit és teljesen megtéríti a poggyászkárt, sőt még gondoskodik a beteg hazaszállításáról is.

Az utasbiztosítás a postán ajánlott mindenkinek, aki magáncéllal vagy hivatalos, üzleti útra utazik külföldre, illetve olyan diákoknak, akik ösztöndíjjal, tanulás céljából utaznak más országokba. A legolcsóbb utasbiztosítás ezenfelül ajánlott mindenkinek, aki sportot, extrém sportot űz vagy akar kipróbálni. Az utasbiztosítás a postán megköthető „devizakülföldi” személynek is, tehát olyan embernek aki Magyarországon társadalombiztosítással rendelkezik, de nem abba az országba utazik, amely ország hatósága az Ő útlevelét kiállította.