Utah és legszebb városai

A festői szépségéről és a rengeteg szabadtéri tevékenységről híres Utah régóta az egyik legnépszerűbb állam, amelyet meglátogathat és felfedezhet. A hihetetlen tájak közé rejtve rengeteg kedves várost találhat, amelyek átjáróként szolgálnak az őket körülvevő óriási tájakhoz és természethez.

[wp_ad_camp_1]

A Mormon könyvében prófétának nevezett kis Lehi város gazdag úttörő és régi nyugati történelemmel rendelkezik, amelybe a látogatók belemerülhetnek. Csodálatos hegyek veszik körül, a Utah-tó pedig éppen délre fekszik, kényelmesen, közvetlenül Salt Lake City és Provo között. A mormon úttörők által 1850-ben alapított Lehi mára az ország egyik leggyorsabban növekvő városa virágzó technológiai iparának köszönhetően. Ennek eredményeként számos remek étterem és bár, valamint számtalan üzlet és szálloda bukkant fel.  Utah északi részén, a Wasatch-hegység szárnyaló hegyei közepette fekvő Brigham City nagyon békés és festői hely, kellemes kisvárosi hangulattal. Ennek ellenére számos kényelmi szolgáltatást kínál, és számos érdekes történelmi helyszíneknek és múzeumoknak ad otthont.

Az 1850-es években a mormonok a várost Brigham Youngról nevezték el, aki a mormon egyház második elnöke volt. A látogatók megismerhetik a város múltját akár a Brigham Városi Múzeumban, akár a Box Elder Múzeumban, amelyek vonzó építészetükkel kémkedhetnek a történelmi fő vonzerő mentén. A „Dinosaurland” néven ismert Vernal már régóta népszerű úticél minden lenyűgöző kövületének és epikus szabadtéri tevékenységének köszönhetően. A Utah északkeleti sarkában található várost gyönyörű táj veszi körül, kanyargós folyók és kanyonok láthatóak drámai szurdokok, hegyek és a sivatag mellett. Ebben a csodálatos vadonban élvezheti a túrázást és a hegyi kerékpározást, vagy a horgászatot, az úszást és a kempingezést, a raftingolás pedig különösen népszerű.