Új év, szinte új otthon – tippek lakberendezéshez

Az otthon mindenki számára egy kis menedéket jelent, egy olyan intim szférát, ami saját ízlésünket és stílusunkat sugározza. Éppen ezért is igyekszik azt mindenki úgy berendezni, hogy eleget tudjon tenni a legtöbb igénynek, ám egy idő után óhatatlanul is megunjuk a bútorok elrendezését, a színeket és így tovább. A teljes felújítást viszont csak kevesen engedhetik meg maguknak. Vannak ellenben olyan ötletek, hasznos tippek, melyek által minimális költségből is csodás felújítást végezhetünk.

[wp_ad_camp_1]

Első lépésként érdemes játszani a színekkel. A színek ugyanis megváltoztatnak, teljesen megújítanak és emellett új atmoszférát is hoznak létre. Itt nem csak a falakról van szó, amelyek például a nyaralás hangulatát tudják idézni a különféle terrakotta árnyalatokban vagy virágos tapétával romantikát csempésznek a falak közé, hanem ide tartoznak a kanapéhuzatot, a függönyöket és a szőnyegek is, melyeket viszont könnyedén lecserélhetünk kedvünk szerint. A nagyobb bútordarabokat, mint a szekrények és asztalok egy gyors festéssel szintén átvarázsolhatunk.

Lakberendezés
Lakberendezés

A különféle ötletes kiegészítőkkel szintén kedvünkre tudunk játszani. Az interneten is megtalálható lakberendezési magazinok és képek az ötletek forrását tudják szolgáltatni, remek inspirációkat meríthetünk belőlük. Kikereshetjük szeretteink legszebb, vidám fotóit, melyeket kitudunk nagyíttatni és különböző színekbe előhívatni, érdekes keretbe tudjuk őket foglalni és máris összehozhatunk egy teljesen egyedi fotófalat. A díszpárnák pedig minden unalmas kanapét feldobnak, szinte teljesen újjá varázsolnak.

A virágokkal és egyéb növényekkel életet varázsolhatunk a sötétebb szobákba is. Pár mutatós, nagyobb virág egészen kitudja tölteni az üresebb tereket, például egy régi megunt bútor helyét és emellett zöld leveleivel, esetleg színes virágaival máris egy kis vidámságot kaphatunk.